Németország meghúzza a nadrágszíjat: nem lesz meleg víz a hannoveri közintézményekben
Németország meghúzza a nadrágszíjat: nem lesz meleg víz a hannoveri közintézményekben

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 29.
Mindössze néhány nappal azután, hogy az Unióban megszavazták a földgázfogyasztás 15 százalékkal való csökkentését, Hannoverben már el is kezdték a spórolást. A városi közintézményekben ezentúl csak hideg víz lesz elérhető, beleértve a zuhanyzókat is.

Hannoverben az uszodai zuhanyzókban, a sportlétesítményekben és az edzőtermekben sem lesz meleg víz, így aki zuhanyozni szeretne valamelyik közintézményben, az kénytelen lesz ezt hideg vízzel megtenni.

Emellett lekapcsolják a szökőkutakat, valamint a város főbb nevezetességeinek, a városházának és a múzeumoknak az éjszakai világítását is, hogy energiát takarítsanak meg.

Az intézkedések a fűtésre is vonatkoznak: április és szeptember között ezentúl nem fogják bekapcsolni a fűtést a közintézményekben, télen pedig maximum 20 fokos hőmérséklet lehet majd a létesítményekben.

A városban emellett megtiltják a hordozható légkondicionáló berendezések, fűtőtestek és radiátorok használatát is.

(BBC / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!