Nemcsak a repülésnél, a bárokba és mozikba való belépés előtt is kérhetnek majd oltásigazolást
A brit oltásügyi miniszter szerint a vakcina önkéntes lesz, de bizonyos létesítmények dönthetnek úgy, hogy biztosra mennek
Nemcsak a repülésnél, a bárokba és mozikba való belépés előtt is kérhetnek majd oltásigazolást

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 01.
Nadhim Zahawi brit oltásügyi miniszter a hétfői napon bejelentette, hogy a szigetország bárjai, mozijai és sportlétesítményei kötelezhetik majd az embereket a Covid-19-vakcináció igazolására belépés előtt, annak ellenére, hogy kormányszinten az oltást nem fogják kötelezővé tenni. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A helyszíneken az ellenőrzés a kontaktkövető telefonos alkalmazáson keresztül folyna, melybe a brit polgárok oltottsági státusza is fel lenne vezetve. 

“Úgy gondolom, lesznek olyan éttermek, bárok, mozik, és más helyszínek is, ahol ugyanazt a rendszert fogják használni, amit az applikációnál is...

Két oldalról jön majd a nyomás: a szolgáltatóktól, akik majd kérni fogják hogy igazoljuk, hogy be lettünk oltva, de az ehhez szükséges technológiát is a lehető legegyszerűbbé és leghozzáférhetőbbé tesszük majd"

- nyilatkozta Zahawi.

Lehet akkor bármihez is hozzáférni oltás nélkül?

Arra a kérdésre, hogy akkor végül is lehet-e majd bármit is tenni oltás nélkül, kijelentette, nyilván az emberek döntése, hogy beadatják-e, de véleménye szerint sok olyan szolgáltató lesz, aki el fogja várni az oltásigazolást kiszolgálás előtt. 

Nagy-Britannia jelenleg két vakcinát vizsgál, a Pfizer-BioNTech és az Oxford-AstraZeneca oltóanyagot, és ahogy azt korábban megírtuk, ha mindent rendben találnak, akár december 7-én elindulhat az oltási folyamat a kórházakban és idősotthonokban.

A Pfizer vakcinából összesen 40 millió, az AstraZeneca vakcinából pedig 100 millió adagot rendelt a szigetország. A brit kormány reméli, hogy az oltással és a tömeges teszteléssel véget vethetnek a szigorú lezárásoknak és hamarosan visszatérhetnek a normális mindennapokhoz. 

(Fox News/Hetek)

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!