„Nem vagyunk senki csicskásai” - Kövér László nem támogatja a svéd NATO-csatlakozást
A házelnök egy interjúban beszélt a most zajló vitáról
„Nem vagyunk senki csicskásai” - Kövér László nem támogatja a svéd NATO-csatlakozást

Fotó: Ladjánszki Máté

2024. 01. 25.
Habár Orbán Viktor magyar kormányfő szerdán jelezte a NATO-főtitkárnak, hogy a kormány támogatja Svédország NATO-csatlakozását, vannak, akik ellenzik ezt még kormányoldalról is.

Az Indexnek adott interjújában Kövér László elismerte, hogy ő is azok közé tartozik, akik ellenzik Svédország NATO-csatlakozásának támogatását.

 A házelnök azt mondta, hogy egy ilyen szövetségi kapcsolathoz rendkívüli bizalom kell az elköteleződés miatt, ám Svédország a csatlakozási kérelmük jelzése óta is rendkívüli arroganciával viszonyult Magyarországhoz, szerinte nagyon messzire mentek a pocskondiázásban és gyalázásban.

Példaként a finnek esetét is felhozta, akik – azután, hogy Magyarország támogatta a NATO-tagságukat – szinte azonnal csatlakozott az Európai Bíróság előtt zajló eljáráshoz Magyarországgal szemben, csak azért mert "a gyermekeinket minden áron meg akarjuk védeni az LMBTQ-agymosással szemben". Kövér László leszögezte, hogy ők nem csicskásai senkinek, nem fognak könyörögni a svédeknek, hogy tisztázzák a helyzetet, szerinte súlyos félreértés van a fejükben.

Az interjúban elmondta, hogy nem támogatja a csatlakozást, de örülne neki, ha a reménybeli szövetségeseik mielőbb megadnák neki az esélyt, hogy jó lelkiismerettel megváltoztassa az álláspontját. A házelnök így fogalmazott: egyszerűen elég volt abból, hogy hazánk unatkozó politikusok olcsó játéka legyen, akik Magyarországba törlik a sáros cipőjüket.

Kövér szerint már régen túl lennének az egész cirkuszon, ha Stoltenberg feleannyi erőfeszítést fordított volna a svéd politikusok meggyőzésére, mint amennyit a nekünk való üzengetésbe.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!