Nem tárgyalt a Hit Gyülekezete vezetősége Joób István leveléről
A vezető lelkész támogatásáról biztosította a nehéz helyzetbe került családot
Nem tárgyalt a Hit Gyülekezete vezetősége Joób István leveléről

Forrás: Facebook/Hit Gyülekezete Szeged

2020. 07. 31.
Lapunk úgy értesült, hogy a Hit Gyülekezete Országos Vezetősége nem foglalt még állást arról a levélről, amelyet Joób István, a Szegedi Hit Gyülekezete vezetője írt.

Mint a hit.hu beszámolt róla, a testület érdemben a következő ülésén foglalkozik a kialakult helyzettel. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Hit Rádiónak adott interjúban kifejezte, hogy nagyon becsüli és tiszteli a Joób-családot, és támogatásáról biztosította őket ebben a nehéz helyzetben.

A Hit Gyülekezete honlapja teljes terjedelmében közli Joób István és felesége levelét. A lelkész házaspár azt követően fordult az egyház vezetéséhez, hogy őrizetbe vették gyermeküket, a 11 gyermekes, szegedi önkormányzati képviselőt, Joób Mártont.

„Noha az ügy még nyomozási stádiumban van, maga az ÁFA-csalás gyanúja és az őrizetbe vétel ténye is sokkhatásként ért bennünket és családunkat. Bízunk fiunk ártatlanságában és reménykedünk abban, hogy a vizsgálat mielőbb tisztázni fogja őt!”

– írja levelében a Joób-házaspár, akik ebben a helyzetben felmentésüket kérték a lelkészi tevékenységük alól.

Mint írják, „e szomorú esemény után nem tudnánk az ahhoz szükséges nyugodt lelkiállapotban, megfelelő koncentrálóképességgel és jó lelkiismerettel tovább folytatni” pásztori szolgálatukat. Kifejezik, hogy fontos számukra „a bibliai igazságok hiteles képviselete és a Hit Gyülekezete jóhírének védelme is! Mivel országos publicitást kapott az ügy, nem szeretnénk, ha annak terhe rákerülne a Gyülekezet életére és elterelné Jézus Krisztusról a figyelmet.”

Joób István nyugdíjazását kérve megköszönte Németh Sándor vezető lelkész hosszú évtizedek óta tartó támogatását és bizalmát. A lelkészházaspár megköszönte munkatársaiknak és a szegedi gyülekezetnek is a közös munkát. Kifejezték, bíznak abban, hogy „ez a sajnálatos esemény nem fogja negatívan érinteni a gyülekezet életét, fejlődését és növekedését. Életünket és szolgálatunkat Isten kegyelmére bízva, továbbra is hűséggel akarjuk támogatni a Hit Gyülekezete munkáját Németh Sándor vezető lelkész belátása szerint!” – zárul a levél.

Németh Sándor a Hit Rádióban megerősítette, kiáll a Joób-család mellett:

„Nagyon nagy teher van a szülőkön, akik becsületes és tisztességes emberek. Nagyon sajnálom, hogy ez megtörténhetett. Nem tudom, hogy hibázott-e a Marci, de talán emberségesebb lett volna, ha behívják a hivatalba és úgy veszik őrizetbe, mint hogy hajnalban rohanják le a családjánál. Vannak az üggyel kapcsolatban kételyeim és van egyfajta kivégző jellege is a dolognak, hogy a közéletből eltávolítsák.”

– hangzott el a műsorban.

A vezető lelkész azt is hangsúlyozta, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így Joób Mártont is. „Arra kérek mindenkit, hogy ne legyenek bírók ebben az ügyben, hiszen ez egyáltalán nem keresztényi magatartás. Egyelőre nyomozati szakaszban van az eljárás, ítélet még nincs. Várjuk meg a végét, mert volt már rá példa, hogy valakit őrizetbe vettek és felmentették.”

Mint beszámoltunk róla, a hatóság július 30-án előzetes letartóztatásba helyezte Joób Mártont és több munkatársát, akiket 250 millió forintos ÁFA-csalással gyanúsítanak. Az ügy részletei nem ismertek, a nyomozó hatóság közlése szerint Joób Márton gazdasági vállalkozásainak évekkel korábbi – 2013 és 2017 között zajló – tevékenységét vizsgálták a hónapok óta tartó nyomozásban. Az egyik letartóztatott ügyvédje ugyanakkor az RTL Klub híradójának azt mondta, hogy védencét „nem 250 millió forintos, hanem 25 millió forintos adócsalással gyanúsítják”.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!