„Nem a félelem fog győzni!” - Joel Osteen sírva imádkozott a lakewoodi merénylő családjáért
Egy hét telt el a gyülekezeti lövöldözés óta
„Nem a félelem fog győzni!” - Joel Osteen sírva imádkozott a lakewoodi merénylő családjáért

Forrás: Facebook/Lakewood Church

2024. 02. 20.
Egy héttel azután, hogy egy lövöldöző tüzet nyitott a houstoni Lakewood gyülekezetben, az örökké mosolygó Joel Osteen lelkész kijelentette, hogy "nem a félelem fog győzni", majd könnyeivel küszködve imádkozott a merénylő családjáért és sebesült gyermekéért.

A gyanúsított, aki a tisztviselők szerint mentális problémákkal küzdött, antiszemita volt, és "Szabad Palesztinát" matricát tett a fegyverére, életét vesztette, amikor két szolgálaton kívüli rendőr viszonozta a tüzet, megakadályozva ezzel egy lehetséges mészárlást a megagyülekezet területén.

A lövöldöző hétéves fia, akit magával vitt akciójára, súlyosan megsérült, és jelenleg kritikus állapotban kórházban fekszik.

Vasárnap, a szörnyű események óta tartott első istentiszteleten Osteen elcsukló hangon, többször könnyeivel küszködve imádkozott a gyermekért és az édesanyja családjáért.

"Felemeljük azt a hétéves kisfiút, Samuelt, aki itt megsérült, Uram, önhibáján kívül.

Urunk, tudjuk, hogy képes vagy arra, ami lehetetlennek tűnik, még akkor is, ha az orvosi jelentések nem néznek ki jól.

Uram, tudom, hogy ő a te kezedben van... köszönjük, hogy a kegyelmed az életén van, és kérünk, hogy a gyógyító, helyreállító erőddel látogasd meg" - imádkozott a pásztor

"És Uram, imádkozom az elhunyt nő egész családjáért... Uram, tudom, hogy zavarodott volt az elméje, és tudom, hogy a családja szenved. Uram, tudjuk, hogy Te irányítasz, ezért imádkozom a családért,

vigasztald meg őket, és vigasztald meg mindazokat, akik itt vannak."

Joel Osteen emellett hálát adott Istennek azért is, hogy megvédte a gyülekezetet egy pusztítóbb kimenetelű támadástól. 

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!