A nap képe: így védi házát egy amerikai ügyvédpár a tüntetőkkel szemben
Fegyverrel vonultak ki otthonuk elé, hogy elrettentsék a demonstrálókat
A nap képe: így védi házát egy amerikai ügyvédpár a tüntetőkkel szemben

Forrás: Twitter/KMOV

2020. 06. 29.
Villámgyorsan bejárta az internetet annak a St. Louis-i házaspárnak a képe, akik a minap a házuk elé vonultak ki fegyvereikkel, hogy megvédjék otthonukat az oda felvonuló tömeggel szemben. 

A jelenet előzménye, hogy St. Louisban egyre többen megfogalmazták az Amerika-szerte elterjedt követelést, mely szerint meg kellen fosztani a rendőrséget anyagi forrásaitól. Erre válaszul Lyda Krewson polgármester közzétette a kérvényezők névsorát. Ezt úgy tűnik, az érintettek zokon vették, ezért mintegy 300 fő elindult a polgármester háza elé. Út közben elhaladtak Mark és Patty McColskey amerikai ügyvédpár háza előtt is - itt készültek az emblematikus felvételek, fotók. 

 

 

Magánbirtokra törtek be

Lapinformációk egybehangzóan állítják, hogy a felvonulók birtokháborítást követtek el, miután áttörték a történelmi vaskaput, ami a Portland Place birtok bejáratát képezte. A háztulajdonos a KMOV4 csatornának elmondta, éppen kültéren vacsoráztak a családjával, amikor az incidens történt, így az életüket féltve ragadtak fegyvert. 

Az életükön túl is volt mit védeni a tüntetőktől: egy korábbi cikkben részletesen is bemutatták a házaspár otthonát, ami egy XX. század első éveiben épült reneszánsz palotát imitáló épület. Egy német származású milliomos család építette, XIV.-XVI. századi eredeti olasz műalkotásokkal díszítették fel. 

 

 

A KMOV későbbi riportja már arról szólt, hogy a házaspár először megkérte a tüntetőket, hogy hagyják el a magánterületet, majd miután ezt elutasították, akkor ragadtak fegyvert.

"Azzal fenyegettek meg, hogy megölnek minket, felgyújtják a házunkat és megölik a kutyánkat. Egyedül néztünk szembe a felbőszült csőcselékkel"

- fogalmaztak. 

(KMOV)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!