Nagyvonalú hazaszállítási programmal segíti diákjait egy kínai egyetem a tavaszünnep előtt
Nagyvonalú hazaszállítási programmal segíti diákjait egy kínai egyetem a tavaszünnep előtt

Fotó: Dongbei Pénzügyi és Közgazdaságtani Egyetem hallgatói

2021. 01. 22.
Nagy feltűnést keltett és az ország számos egyetemista hallgatójából irigységgel vegyes csodálatot váltott ki egy északkelet-kínai egyetem diákjai biztonságos hazautazását segítő programja. (x)

A Dongbei Pénzügyi és Közgazdaságtani Egyetem hallgatói ugyanis január 20-a és 23-a között charterjáratokkal és bérelt gyorsvonattal utazhatnak haza Dalian városból a tavaszünnep előtt, amit irigyen figyeltek az ország egyéb egyetemistái – jelentette a Renmin Ribao kínai lap. 

Kínában január végére esik az iskolák téliszünete, ami a tavaszünnepi szünetet 20 nappal előzi meg. Éppen ebben az időszakban komolyabb a járvány jelentette kockázat az északkelet-kínai Senjang és Dalian városokban. 

kína
Dongbei Pénzügyi és Közgazdaságtani Egyetem    Fotó: az egyetem hallgatóinak felvétele

A helyzetre való tekintettel a városi kormányzat támogatásával a Dongbei Egyetem chartergépet, expresszvonatot, illetve helyközi hazaszállítási szolgáltatást biztosított a diákok számára. Négy nap alatt négy csoportban összesen 11 899 hallgató fog tudni így hazautazni.

Január 20-ára és 21-re három chartergépet béreltek, hogy Taijuanbe és Lancsouba összesen 345 diákot tudjanak hazajuttatni. „Főleg ebben a kivételes időszakban a két városba induló gépekre hihetetlenül nehéz jegyet rendelni, ezért a charterek a két városba valósi diákokat szállítását segítik” – közölte az egyetem egyik szervező munkatársa a Renmin Ribao újság tudósítójával.

kína
Forrás: a Dongbei Pénzügyi és Közgazdaságtani Egyetem felvétele

Utazási biztonságuk szavatolása érdekében a daliani repülőtér, az érintett légitársaság és az egyetem közreműködésével biztosította, hogy az egyetemista hallgatók külön bejáraton léphessenek be a reptérre, ahol egy átmeneti várakozási területet is kialakítottak nekik. 

Csupán az első nap délelőtt és délután két expresszvonat indult a tartomány székhelyére összesen 969 hallgatóval. „Sok a Senjangba valósi diák nálunk. Senjang és Dalian komoly járványmegelőzési adottságait figyelembe véve, egyetemünk többszöri konzultációt követően sikeresen bérelt különvonatokat a diákoknak” – tájékoztatott az egyetem egyik munkatársa. 

kína
Dongbei Pénzügyi és Közgazdaságtani Egyetem

Négy napon át rengeteg autóbusz és önkéntes siet a hallgatói kollégiumtól a reptérre, pályaudvarra, kikötőbe és távolsági buszállomásra. A diákok hazatérésének egész útját figyelemmel kísérik az egyetem munkatársai, hogy megoldhassanak minden az útközben felmerülő esetleges problémát, továbbá biztosítsák, hogy a tavaszünnepre a járványhelyzet ellenére minden diákjuk biztonságosan hazaérkezzen, és a családtagjaikkal tölthessék az ünnepeket. 

(A CHINA MEDIA GROUP fizetett cikke)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!