Most győzött vagy nem győzött? - óriási botrányt kavart Trump győzelmi beszéde
Az elnök szerint már most le kellene zárni a választást, holott még nem született meg a végeredmény
Most győzött vagy nem győzött? - óriási botrányt kavart Trump győzelmi beszéde

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 11. 04.
Donald Trump ismét meglepően jól szerepelt az amerikai választások éjszakáján, ám a szavazatok megszámolásának elhúzódása miatt még nem vált biztossá a regnáló elnök győzelme. A republikánus jelölt több ízben csalást emlegetett, majd kilátásba helyezte, hogy készek elmenni a Legfelsőbb Bíróságig, hogy érvényt szerezzenek a győzelmüknek. 

Csakhogy a választás Trump tetemes előnye ellenére még mindig nem lefutott. Még mindig több millió törvényesen leadott szavazatot nem számoltak össze, ezek elméletben akár meg is fordíthatják a választás jelenlegi állásását és Joe Biden javára billenthetik a mérleg nyelvét. Igaz erre váratlan fordulatnak kellene beállnia a szavazatok eloszlását illetően. 

 

Donald Trump a választást követő győzelmi beszédében arról beszélt, hogy a demokraták már előre tudták, hogy nem nyerhetnek, éppen ezért próbálják addig húzni az eredményeket, ameddig a bíróság elé kerül az ügy. Ezt megelőzendő a republikánus elnökjelölt kilátásba helyezte, hogy kész a Legfelsőbb Bíróság elé menni, hogy hagyjanak fel a szavazatok megszámolásával, új szavazatok befogadásával és hirdessék ki a győztest. 

Jelenleg sem Nevadában, sem Wisconsinban, sem Michiganban, sem Pennsylvaniában, sem Észak-Karolinában, sem Georgiában, sem Alaszkában nem lefutott a választás. Mindenütt van elméleti esély a fordításra, mindenhol még számolni fogják a szavazatokat. Trump kampánystábja amiatt aggódik, hogy a szoros versenyek utólagos meghekkelésével próbálkoznak majd a demokraták. Erre az amerikai elnök már a kampány során is tett többször is utalást. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!