Mint egy apokalipszis filmben: így lángolt az óceán a Mexikói-öbölnél - videó
Különös jelenség alakult ki a gázcsőtörés következtében
Mint egy apokalipszis filmben: így lángolt az óceán a Mexikói-öbölnél - videó

Forrás: Twitter/Akshat Rathi

2021. 07. 05.
Mexikó állam olajipari társasága a napokban bejelentette, hogy a Mexikói-öbölben egy tenger alatti gázvezeték eltört, és az öböl vizeiben a felszínre törő gáz forró, lángoló felületet hozott létre. A Petroleos Mexicanos közölte, hogy tűzvédelmi hajókat küldött a tűz mielőbbi megfékezésére. A vállalat szerint az incidens során senki sem sérült meg.

A szivárgás péntek hajnalban kezdődött, körülbelül 150 méterre a Ku-Maloob-Zaap fúróplatformtól. A cég közlése szerint körülbelül öt órával később sikerült ellenőrzés alá vonni a gázszivárgást.

Egészen különös látványt nyújtott, ahogy a Mexikói-öböl felszíne alatt "lánggolyók forrtak" a helyszínen.

Egyelőre nem világos, mekkora környezeti kárt okozott a gázszivárgás és a kialakult óceáni tűzeset. Miyoko Sakashita, a Biológiai Sokféleség Központjának óceáni programigazgatója kijelentette, hogy a Mexikói-öbölben készült félelmetes felvételek

"megmutatják a világnak, hogy a tengeri fúrások mennyire mocskosak és veszélyesek".

Sakashita hozzátette: "ezek a szörnyű balesetek továbbra is pusztítják majd az Öblöt, amennyiben nem vetünk véget az offshore fúrásknak egyszer s mindenkorra."

(abc7/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!