Mi történt Pápán? Közleményt adott ki a Hit Gyülekezete
Kilenc pontban cáfolták meg a felmerülő vádakat
Mi történt Pápán? Közleményt adott ki a Hit Gyülekezete

Forrás: Facebook/Hit Gyülekezete

2020. 08. 13.
Mint ismeretes, kisebb gócpont alakult ki Pápán az elmúlt napokban. A polgármester tájékoztatása szerint szerda estére a fertőzöttek száma 43-ra nőtt, miközben a karanténba helyezett személyek száma 188 fő. Korábban írtunk arról, hogy a Hit Gyülekezete helyi közösségében is voltak pozitív teszteredmények. A napokban azonban több valótlan állítás is megjelent a sajtóban, ezekre reagált most az egyház. 

A Hit Gyülekezete a Facebook oldalán emlékeztetett arra, hogy az egyház még március elején az elsők között függesztette fel a járványhelyzet miatt az országos rendezvényeit.

"A megelőző lépések a hatóságokkal együttműködve eredményesnek bizonyultak, így sikerült elkerülni közösségünkben bármiféle csoportos megbetegedést"

- fogalmaznak. 

A járvány második hulláma azonban a környező országokhoz hasonlóan hazánkat is komolyan érintette, egyre több csoportos rendezvényen és eseményen megjelent a vírus, ami a Hit Gyülekezete egyik közösségét is érintette.

"A vizsgálatok a helyi járványügyi hatóságokkal minden tekintetben együttműködve továbbra is folyamatban vannak, és annak lezárultig a személyes részvétellel zajló Istentiszteletek továbbra is országosan szünetelnek. A vizsgálat kiterjed annak megállapítására is, hogy az egyház által kiadott járványügyi protokollt megsértette-e valaki" - fogalmaznak. 

A közlemény utal arra, hogy "egyes csoportok kereszténygyűlölő, és a Hit Gyülekezete ellen szisztematikus uszítást folytatnak", a pápai járványhelyzetről rosszindulatú híreszteléseket jelentettek meg. A felmerülő vádakat a közleményben 9 pontban cáfolták meg: 

"1) Semmilyen körülmény és a kutatás sem támasztja alá azt a feltételezést, hogy a marosvásárhelyi Hit Gyülekezete egyik tagja és lánya fertőzötten érkezett volna Pápára.

2) Nem felel meg a valóságnak, hogy a lány már Pápán (vagy később bármikor) rosszul lett volna – és kórházba sem került.

3) Nem igaz, hogy a gyülekezet orvos-szakmai csoportja augusztus 6-án már tudta volna, hogy a fertőzés nem állt meg Pápán.

4) Nem nyert igazolást, hogy a gyülekezetben “szuperfertőző” járt volna.

5) Nem felel meg a valóságnak az, hogy bárki koronavírussal való fertőzöttségének tudatában vett volna részt a Hit Gyülekezete istentiszteletén.

6) Nem igaz, hogy a pápai Hit Gyülekezete tagjai közül egyesek fertőzötten budapesti Hit Parkban is megfordultak volna.

7) Nem igaz, hogy az országos sajtóban “hírzárlat” van: a Hit Gyülekezete maga adott hírt az istentiszteletek felfüggesztésének okáról, majd saját médiájában a vizsgálatok akkori állásáról, illetve augusztus 12-én is tettünk sajtónyilatkozatot (https://hvg.hu/…/20200812_koronavirus_jarvanygoc_papa_hit_g…).

8) Nem felel meg a valóságnak, hogy a marosvásárhelyi Hit Gyülekezete egyik tagja koronavírusfertőzésben hunyt volna el.

9) A különleges rendben tartott (volt) pápai istentiszteleteken nem került sor több órás együtt éneklésre és imára!"

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!