Mi lesz karácsonykor? - tévés interjúban válaszolt Orbán a felmerülő kérdésekre
Katonák az utcákon, vakcina Magyarországon és az ünnepek is szóba kerültek
Mi lesz karácsonykor? - tévés interjúban válaszolt Orbán a felmerülő kérdésekre

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2020. 11. 11.
Két hét múlva tud választ adni Orbán Viktor miniszterelnök arra, hogy karácsonykor már lehetnek-e olyan nagyobb családi összejövetelek, amelyeken tíznél többen vehetnek részt.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

"Hamarabb nem tudok válaszolni, de a remény bennem is erős"

- mondta a kormányfő szerdán a TV2 Tények című műsorának adott interjúban, jelezve: a koronavírus-járvány miatt most életbe léptetett szigorítások hatásának érzékeléséhez legalább két hétre lesz szükség. Hozzátette, nem akar olyan ígéretet tenni, aminek nem tud eleget tenni.

Úgy fogalmazott: azt reméli, hogy Európa néhány jól védekező országa, köztük Magyarország, "a karácsonyi családi ünnepet már szabadabban teszi megszervezhetővé, mint ahogyan most kell élni az életünket".

A Tényeknek a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a szigorú szabályok meghozatalával már "99,99 százalék" , hogy az egészségügy túléli a járványt. Orbán azt is megemlítette, hogy nagyon meglepte, hogy mennyi búcsúbuli volt kedd este, miután bejelentették a korlátozásokat.

"Kérdés, hogy mi szabálykövetők tudunk-e hatni azokra, akik nem ilyenek"

- fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, fegyveres katonák is lesznek az utcákon, akik járőrözve figyelnek arra, hogy be legyenek tartva a szabályok. A katona ugyanakkor nem intézkedhet, csak támaszt jelenthet a rendőrnek. 

(Hetek/MTI)

Előfizetői nyereményakció
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!