„Mi Izraelben újrahasznosíthatók vagyunk” – Naftali Bennett már a visszatérését tervezgeti
„Mi Izraelben újrahasznosíthatók vagyunk” – Naftali Bennett már a visszatérését tervezgeti

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 01. 31.
A volt izraeli miniszterelnök New Yorkba látogatott, ahol Henry Kissingerrel is találkozott, és arról beszélt a közönségének, hogy azt tervezi, hogy visszatér az izraeli politikai életbe.

Ahogy arról beszámoltunk, Naftali Bennett mindössze egy évig volt Izrael miniszterelnöke egy baloldali, centrista, jobboldali és arab pártokból álló koalíció élén.

Egy év után azonban megbukott a nyolcpárti koalíciós kormány, amikor jogalkotási válság alakult ki amiatt, hogy nem sikerült újabb öt évre meghosszabbítani a Júdeában és Szamariában (Ciszjordánia) élő izraeliek jogi státuszát, mert az ellenzék leszavazta a javaslatot.

Bennett-től most megkérdezték, hogy tervez-e visszatérni az izraeli politikai életbe, és a politikus válaszában Jicak Rabinhoz és Benjamin Netanjahuhoz hasonlította magát, akik mindketten kormányfők voltak, majd több évvel később ismét Izrael miniszterelnökei lettek.

Mi Izraelben újrahasznosíthatók vagyunk. Ez sosem ér véget. Rabin 1947 és 1977 között volt miniszterelnök, majd visszatért. Bibi [Benjamin Netanjahu – A szerk.] 1996 és 1999 között volt miniszterelnök, és ő is visszajött. Úgyhogy én is vissza fogok térni”

- mondta Bennett.

Az amerikai zsidók közül sokan aggasztónak találták a Netanjahu-kormánynak az izraeli igazságszolgáltatási rendszerrel kapcsolatos reformtervezetét, de Bennett közölte, hogy „ezen is felül fogunk kerekedni, mert az izraeliek többsége zsidó és demokratikus Izraelt szeretne és judaizmust”, de kényszerítés nélkül.

Bennett Henry Kissingerrel is találkozott New Yorkban, és a Facebook-oldalán arról írt az eszmecsere után, hogy „még ha nézetkülönbséget is vannak köztünk vagy köztünk és az Egyesült Államok között, az Izrael iránti szeretet erősebb”.

(Israel National News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!