LMBT-bisztróban kapták lencsevégre Vilmos herceget Lengyelországban
LMBT-bisztróban kapták lencsevégre Vilmos herceget Lengyelországban

Vilmos herceg a lengyel elnökkel is tárgyalt.(Forrás: Youtube/The Royal Family Channel)

2023. 03. 23.
A brit trónörökös többnapos előre be nem jelentett látogatásra érkezett Lengyelországba, ahol brit és lengyel katonákkal, ukrán menekültekkel és az ország vezetőivel is találkozott, majd egy LMBT-étteremben kapcsolódott ki.

Vilmos herceg köszönetet mondott a lengyel elnöknek, a helyi lakosságnak és katonáknak, hogy támogatják Ukrajnát, és több millió ukrán menekültet fogadtak be az országba a háború kitörése óta.

Lengyelországban tavaly hoztak törvényt arról, hogy a szülők saját világnézetük szerint nevelhetik a gyerekeiket, és nem lehet az oktatási intézményekben a szülők tudta nélkül a szexualitás „radikális formáit” tanítani.

A lengyel kormány emellett határozottan elutasítja a béranyaságot és az LMBTQ térhódítását, ennek ellenére Vilmos herceg egy varsói LMBT-bisztróban vacsorázott a helyiek legnagyobb meglepetésére.

A Kensington-palota munkatársai választották a helyszínt, és a brit trónörökös pedig úgy döntött, hogy csatlakozik hozzájuk.

A királyi családhoz közel álló forrás szerint Vilmos munkatársai „nagyra értékelték”, hogy a herceg velük tartott a tavaly november óta működő LMBT-étterembe, amely szivárványos logója mellett úgy hirdeti magát, hogy „a te melegbarát helyed finom ételekkel”, és rendszeresen szoktak a helyszínen drag-show-kat is tartani.

Az étterem vendégeit meglepte, hogy Vilmos felbukkant, de örültek neki.

„Értékelik, hogy támogatta a közösséget, amelyet olyan sokat bántottak a jelenlegi hatóságok Lengyelországban” – mondta egy helyi lakos.

(Daily Mail / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!