„Levelekkel nem lehet leállíttatni az eljárást” – nemet mondott Orbán kérésére az Európai Bizottság
A miniszterelnök a kötelezettségszegési eljárás megszüntetését kérte hétfőn Ursula von der Leyentől
„Levelekkel nem lehet leállíttatni az eljárást” – nemet mondott Orbán kérésére az Európai Bizottság

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

2021. 11. 24.
Az Európai Bizottság elutasította Orbán Viktor miniszterelnök kérését a Magyarország ellen folyó bizonyos kötelezettségszegési eljárások lezárásáról. A bizottság alelnöke szerint ezeket az ügyeket "nem lehet politikai okokból, levelekkel" megszüntetni.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor hétfőn írt levelet az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek, melyben a kötelezettségszegési eljárás felfüggesztését kérte. A miniszterelnök szerint az eljárás aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritása, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit.

 A kérést támogatta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is.

A bizottság alelnöke, Margaritisz Szkínász a Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre úgy fogalmazott, hogy ezeknek az eljárásoknak szigorú szabályai vannak és nem lehet politikai alapon megszüntetni őket.

"Nincs politikai mozgástér a kötelezettségszegési eljárásokban.

Szigorúan meghatározott, könyv szerinti folyamatokról van szó. Az ilyen eljárás lezárására az egyetlen lehetőség az, ha annak az alapját jelentő ügy megoldódik" - mondta Margaritisz Szkínász. 

"Politikai okokból, vagy levelekkel nem lehet leállítani egy kötelezettségszegési eljárást."

- tette hozzá.

(Euronews/Hetek)

.
Előfizetői akció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!