Lenyelhető nyomkövető chipet fejlesztett a Pfizer - Davosban mutatták be
a bizarr innováció figyelné a karbonlábnyomunkat is
Lenyelhető nyomkövető chipet fejlesztett a Pfizer - Davosban mutatták be

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 05. 26.
Amit egykor még sci-fi filmekben jelenítettek meg, mostanra az vált alapvetővé, jelenünkben már az emberekbe ültethető chipek kezdenek megszokottá válni, idővel pedig mindig érkezik egy újabb innováció, ami hátborzongatóan utópisztikus. Ilyen a legutóbbi is, a lenyelhető mikrochip tabletta. Bizarr.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A Pfizer gyógyszeripari óriásvállalat jelentette be, hogy egy mikrochippel ellátott lenyelhető tablettát készített, ami konkrétan jeleket küld a hatóságoknak. 

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója a héten a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon mutatta be az új találmányt.

 

"Ez alapvetően egy biológiai chip" - mondta Bourla.

"A chip egy tablettában van. És amint beveszed a tablettát, feloldódik a gyomrodban, majd jelzést küld, hogy "célba ért".  

Képzeljük csak el, mennyi mindenre használhatjuk ezt.

Így a vállalatok mindig tudnák, hogy milyen gyógyszer kell egy adott személynek, és így be is vetetnék velük.”

"Lenyűgöző, ami ezen a területen történik"

 - tette hozzá. 

De vajon egy ilyen jeleket küldő tablettát a hatóságok arra nem használhatnának fel, hogy nyomon kövessék a tevékenységünket, tartózkodási helyünket, akár a szén-dioxid-kibocsátásunkat is mérjék? 

A Marketwatch szerint J. Michael Evans, az Alibaba Group leányvállalatának elnöke pontosan ezt fogalmazta meg a héten Davosban. 

 

"A technológia segítségével kifejlesztjük a fogyasztók számára azt a lehetőséget, hogy mérni tudják teljes karbonlábnyomukat" - mondta a fórumon. 

"Ez mit jelent? Azt, hogy nézi, hová utaznak. Hogyan utaznak. Mit esznek. Tehát egyéni karbonlábnyom-követő" 

- magyarázta Evans.

Majd a végén hozzátette: 

„Figyeljétek a fejleményeket, ez még nem működő rendszer, de dolgozunk rajta.”

 

(Hetek/CBN)
 

forrás: Hetek

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!