Különleges, virtuális megemlékezésre hív idén az Élet Menete
A résztvevők 3D-s technológia segítségével helyezhetik el az eredeti helyszínen emléktábláikat
Különleges, virtuális megemlékezésre hív idén az Élet Menete

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 22.
Az éves nemzetközi Élet Menete, melynek keretében zsidók és nem zsidók együtt emlékeznek meg a vészkorszakról Auschwitz-Birkenauban és ünneplik az élet győzelmét Izraelben, idén a koronavírus járványhelyzetre való tekintettel virtuálisan kerül megrendezésre.

Az Élet Menete Alapítvány 2003-ban rendezte meg először az április 16-i holokauszt Emléknaphoz kötődően az „Élet menetét” Budapesten, amelynek keretében több ezer ember elő láncot alkotva, néma fáklyás felvonulással emlékezett az áldozatokra. 2004 óta az alapítvány nemzetközi Élet menetet is szervez Auschwitz-Birkenauba, csatlakozva a nemzetközi szervezethez. 

A magyarországi Élet Menete Alapítvány a koronavírus-helyzetre való tekintettel idén minden emlékezőt arra kér,

készítse el saját virtuális emléktábláját, melyet 3D-s technológia segítségével helyezhetnek majd el virtuális megemlékezés keretében a helyszínen az Auschwitz és Birkenau haláltáborokat összekötő sínek között.

Hagyományosan ez számít a legmeghatóbb résznek az auschwitzi Élet Menete eseményeken, emelik ki felhívásukban.

A táblákat április 7-éig lehet megírni és feltölteni a NeverMeansNever.com oldalra.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!