hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Interjú a hátizsákos hőssel, aki nekiment a játszótéren késelő terroristának

Tavaly júniusban egy késsel felfegyverzett szír állampolgár gyerekekre támadt egy játszótéren. Négy gyermek súlyosan megsérült, majd a támadó folytatta volna ámokfutását, ha többen nem lépnek közbe a rendõrség érkezése elõtt. Köztük volt a 25 éves Henri d’Anselme is, aki most a Nemzeti Közszolgálati Egyetem konferenciáján igyekezett szakértõk segítségével megfejteni, meg tudja-e menteni a kereszténység Európát.

Zsidómentes zónák: hogy jutottak idáig az amerikai elitegyetemek?

A felszín alatt régóta fortyogó feszültség robbant ki a múlt héten az Egyesült Államok több egyetemén, köztük a Columbián, ahol a kialakult helyzet miatt online oktatást rendeltek el. Joe Biden elítélte az egyetemeken tomboló antiszemitizmust, a főáramú média és a baloldali politikusok viszont békésnek nevezték a tüntetéseket, amelyek helyszínét a campusokon felszabadított, „Judenrein” területnek nevezték a résztvevők.

Belföld

Így válnak influencerek játékszerévé a fiatalok

A Z generáció bevallása szerint a valaha élt legmagányosabb nemzedék, és rosszabb egészségi állapotban van, mint az idősebb generációk. Gary Chapman szerint soha nem késő beavatkozni, hogy gyermekeink képesek legyenek jó emberi kapcsolatokban élni, és ne váljanak influenszerek játékszerévé vagy online kihívások áldozatává.

A „soha többé” most van – Ezreket várnak az Élet Menetére a szervezők

Budapesten immáron 20. alkalommal kerül megrendezésre az Élet Menete Budapesten azzal a céllal, hogy soha ne merüljenek feledésbe a történelem e sötét fejezetei, valamint, hogy minél többen együtt  ün­nepelhessük a még köztünk élő holoka­uszt­túlélőkkel közösen az élet szeretetét! (x)

Magyarország Izrael-élménye Strasbourgban – E heti köszöntőnk

A címben szereplő párhuzamot nem én találtam ki, Robert C. Castel mondta, amikor elmeséltem neki élményemet az Európai Parlamentből, hogyan szakították félbe az élő bejelentkezésemet a Hetek podcast csatornáján arról a határozattervről, amelyben Magyarországot készül elítélni utolsó ülésén az EP. (A történéseket a YouTube-on vissza lehet nézni).

Mi hiszünk a változásban!

Kovács Sándor, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának (HISZ) vezetõje ott volt az elsõ erdélyi adományosztásnál 1987-ben, mellyel megkezdõdött a Szeretetszolgálat tevékenysége, és melyre késõbb egy országos és országhatáron is átívelõ munka épült fel. (x)

Hit és értékek

Nemzetállamok kontra birodalmak: Csupán illúzió a globális béke?

A nemzetet már a modern nemzetállamok 19. századi berobbanása előtt támadták a felvilágosodás gondolkodói, kijelölve ezzel korunk egyre megkérdőjelezhetetlenebbé szilárduló globalizmusának filozófiai kereteit. Ily módon egy globális rezsim létrehozása a „tiszta ész” parancsa, holott csupán az ősi birodalomépítő szándék egy alaposabban átgondolt megnyilvánulásáról van szó.

HÁTTÉR

Yellowstone: az első nemzeti park története

Természetes környezetünk fokozódó romlása aggodalommal tölti el korunk emberét. Joggal merül fel a kérdés, meg tudjuk-e őrizni a Földet utódainknak? Ha választ keresünk, megkerülhetetlenül a természetvédelmet kell említeni, melynek fókuszában a nemzeti parkok, védett területek, rezervátumok állnak, hiszen ezek a biológiai sokféleség megőrzésének, a természeti értékek, folyamatok fenntartásának, erőforrások fenntartható használatának a zálogai.

Fordulópont? Itt a bizonyíték a pubertásblokkolók károsságáról

Április 10-én hozták nyilvánosságra dr. Hilary Cass jelentését a nemi identitásukat megkérdőjelező gyermekeknek nyújtott brit egészségügyi szolgáltatásokról. A független vizsgálat megállapította, hogy nincs bizonyíték az eddigi protokoll hatékonyságára, ami várhatóan józanabb mederbe tereli az ezzel kapcsolatos vitát, és véget vethet a fiatalokat egy életre tönkre tevő, elhamarkodott kezeléseknek.

Elképesztő cenzúra: így lehetetlenítik el a konzervatív médiumokat

A cenzúra egyre változatosabb eszközeinek alkalmazására derül fény – az alternatív véleményeket megfogalmazó felhasználók közösségimédia-platformokról való kitiltása után most itt vannak a reklámbevételek elapasztásával operáló startupok, az ún. minősítő ügynökségek. Természetesen ezek sem függetlenek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!