Kormányinfó: augusztusig biztosan nem lesz nyitás azoknak, akik nem oltják be magukat
Gulyás Gergely arra számít, hogy 5,6 millióan regisztrálnak majd összesen az oltásra
Kormányinfó: augusztusig biztosan nem lesz nyitás azoknak, akik nem oltják be magukat

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya

2021. 05. 06.
A Kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, augusztusig még szükséges lesz a védettségi igazolás a szolgáltatásokhoz, várhatóan összesen 5,6 millió regisztrálttal számol a kormány.

Gulyás Gergely a védettségi igazolásokkal kapcsolatos vitákról azt mondta, hogy Magyarországon a nemzeti konzultáció döntött, amely során a válaszadók 65 százaléka mondta azt, hogy járjanak jogok az igazolvánnyal. Mint fogalmazott, augusztusig biztosan kell majd a védettségi igazolvány a különböző szolgáltatások igénybevételéhez. Mindemellett viszont továbbra is önkéntes az oltás felvétele. 

Hozzátette, a nyári utazások miatt nem kell aggódni, a kétoldalú megállapodások biztosítják majd a szabad mozgást. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az uniós témákkal kapcsolatban egyrészt kitért arra, hogy az uniós támogatások nem ingyen jönnek, hanem az "egy kölcsönösen előnyös helyzet". "Senki ne gondolkozzon úgy, hogy mi valami könyöradományt kapunk az unióból" - fogalmazott. Kitért arra is, hogy a jogállamisági jelentésbe az Európai Bizottság bevonta Magyar György fiát, szerinte "ezzel lehet szétverni az európai egységet". Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő tegnap illette éles kritikával a Bizottságot, amiért egy "baloldali aktivistát" jelölt ki a feladatra. 

Körülbelül 5,6 millió beoltottra számítanak

Gulyás újságírói kérdésre elmondta, hogy figyelik a járványügyi adatokat, és azt látják, hogy az eddigi nyitásnak nem volt drámai következménye, Magyarország a középmezőnyben van a többlethalálozásokat tekintve. 

 

Az oltásokkal kapcsolatban Gulyás elmondta, szerinte az reális, hogy 5,6 millióan regisztrálnak majd, úgy véli, hogy 5 millió felett majd nehezebb lesz az oltási hajlandóságot tovább növelni. 

A Fudan egyetem körüli vitákkal kapcsolatban a miniszter úgy fogalmazott, hogy kirábban Soros György és Barack Obama is tartott előadást az egyetemen, a kínai-magyar felsőoktatási együttműködést pedig korábban még Gyurcsány Ferenc is szerette volna. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!