Kijött Izrael legnagyobb keresztény szövetségeseinek listája - Németh Sándor a 6. helyen
A Hit Gyülekezete vezető lelkésze olyan nevek közé került be, mint Pat Robertson, John Hagee és Michelle Bachmann
Kijött Izrael legnagyobb keresztény szövetségeseinek listája - Németh Sándor a 6. helyen

Fotó: Hit Gyülekezete Sajtóiroda

2020. 10. 01.
Szukkot, azaz a bibliai sátorok ünnepének alkalmából az Israel Allies Foundation (Izrael Szövetségesei Alapítvány) úgy döntött, kiadja első, Izrael legjobb keresztény barátait felsorakoztató Top50-es listát. A rangsorba olyan keresztény vezetők, üzletemberek, politikusok kerültek be a világ minden tájáról, akik hitükből fakadóan határozottan és aktívan kiálltak a zsidó állam mellett, és megvédték érdekeit.

Az Izrael Szövetségesei Alapítvány (Israel Allies Foundation – IAF)  célja Izrael nemzetközi politikai támogatásának az előmozdítása a zsidó-keresztény értékrend alapján. Az alapítványt Benny Elon rabbi, Izrael egykori turisztikai minisztere alapította meg 2007-ben. Az IAF vezetősége a nagy sikerű budapesti, jeruzsálemi és washingtoni rendezvényeket szervezett azért, hogy politikusokat és keresztény vezetőket hozzon össze a zsidó állam felé irányuló barátibb nemzeti politikai irányvonalak megteremtése érdekében.

Az Izrael legnagyobb keresztény szövetségeseit felvonultató illusztris listán Paula White-ot, Trump egyik legszorosabb evangéliumi keresztény tanácsadóját, Alan Clemmons volt dél-karolinai képviselőt, Larry Huch dallasi pásztort, John Hagee-t, a legnagyobb Izrael-barát keresztény szervezet, a Christians United For Israel (CUFI) vezetőjét, és Dick Saulsbury-t, a hit alapú diplomácia kiemelt zászlóvivőjét követi

első európai vezetőként a Hit Gyülekezete pásztora, Németh Sándor az ötvenes lista élmezőnyében, az előkelő 6. helyen.

Az Izrael Allies Foundation (Izrael Szövetségesei Alapítvány) teljes Top50-es listája itt érhető el.

NS
Forrás: Israel Allies Foundation

A Hit Gyülekezete Németh Sándor jóvoltából régóta szoros kapcsolatokat tart fenn a szervezettel, és több évtizede Izrael és a zsidóság mellett, az antiszemitizmus és az anticionizmus ellen emel szót médiumaiban, istentiszteletein, konferenciáin, politikai lobbitevékenységén és szükség esetén tömegtüntetésein keresztül is. A zsidó államot nagyszámú zarándokcsoportjai is rendszeresen látogatják, ezzel is kiállva és támogatva Izraelt a turizmus terén is. 

Izrael barát aktivizmusát hazai zsidó és izraeli szervezetek, illetve maga a Knesszet is több ízben elismerte a múltban.

A vezető lelkésszel készített múlt heti izgalmas interjúnkat itt olvashatja el.

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti: 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!