Kiderült, melyik volt idén a leggyakrabban olvasott bibliai idézet
Kiderült, melyik volt idén a leggyakrabban olvasott bibliai idézet

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 12. 01.
A YouVersion ingyenes Biblia-applikáció használata alapján megállapítható, hogy 2022 legnépszerűbb igehelye Ézsaiás könyvében található.

Ézsaiás könyve 41. fejezetének 10. verse volt idén a leggyakrabban olvasott, könyvjelzővel ellátott és megjelölt igehelye:

Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak”.

A Biblia-applikáció - melyet 545 millióan használnak - létrehozója szerint a Szentírásnak ez a része azért volt rendkívül népszerű Argentínában, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Államokban is, mert az embereket arra emlékezteti, hogy nincsenek egyedül a bajban, Isten mindig velük van.

A Szentírást olvasók aránya a cég adatai szerint évről évre nő, de idén különösen Kubában és Ukrajnában váltak aktívabb Bibliaolvasóvá az emberek.

Lengyelországban 240 százalékkal, Németországban 730 százalékkal nőtt az ukrán nyelvű Bibliát olvasók aránya, Ukrajnában pedig a felhasználók aránya 55 százalékkal emelkedett.

Az orosz-ukrán háború kitörésekor az ukrán nyelven olvasók többsége a “háború”, “félelem”, “szorongás” szavakra keresett rá az applikációban, hogy erőt merítsen a Bibliából, később viszont már a “szeretet” szót írták be legtöbben.

(CBN News / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!