Kevin Spacey 31 millió dolláros kártérítést fizet a House of Cards producereinek
A szexuális zaklatással megvádolt hollywoodi színész pere jövőre kezdődik
Kevin Spacey 31 millió dolláros kártérítést fizet a House of Cards producereinek

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 08. 05.
Kártérítést kell fizetnie a szexuális zaklatással megvádolt Kevin Spacey-nek a House of Cards producerei számára, miután azok kénytelenek voltak kiírni őt a sorozatból. A kártérítésről még tavaly novemberben határozott a bíróság, miután a hollywoodi színészt azzal vádolták meg, hogy a produkción dolgozó fiatal férfi stábtagokat zaklatott szexuálisan. 

A bíró megállapította, hogy Spacey megsértette szerződésének szakmai magatartásra vonatkozó követelményeit, amikor elfogadhatatlan magatartást tanúsított a stáb több tagjával kapcsolatban mind az öt évad alatt, amelyben szerepelt, és az ügyvezető producerként dolgozott a House of Cardson.

Ennek eredményeként a sorozat producereinek meg kellett válnia Spacey-től, le kellett állítania a sorozat hatodik évadának gyártását, át kellett írnia, hogy eltávolítsa Spacey központi karakterét, Frank Underwoodot és 13-ról nyolc epizódra kellett lerövidítenie az évadot, ami több tízmilliós veszteséget okozott a bírósági dokumentumok szerint.

Az eredeti beadványok részletezik, hogyan távolították el Spaceyt a Netflix sikerműsorából, miután az a vád érte, hogy

„szisztematikusan kizsákmányolt, szexuálisan zaklatott és fogdosott olyan fiatal férfiakat, akikkel karrierje során filmes, televíziós és színházi projektekben dolgozott”.

A színész ügyvédei azzal érveltek, hogy már a belső vizsgálat eredménye előtt eltávolították a sorozatból, ez tehát nem lehetett alapja a kirúgásának, és a veszteségek sem az ő számlájára írhatók.

A 63 éves Oscar-díjas karrierje 2017 végén szakadt meg hirtelen, amikor a #MeToo mozgalom lendületet kapott, és több helyről is felmerültek vádak ellene.

A múlt hónapban Spacey ártatlannak vallotta magát Londonban három férfi szexuális zaklatásának vádjában egy évtizeddel ezelőtt, amikor az Old Vic színház igazgatója volt. Ügyvédje kijelentette, hogy a színész „határozottan tagadja” a vádakat. Jövőre áll majd bíróság elé az ügyben.

(AP/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!