Keresztényvadászat Afganisztánban: akinek Bibliát találnak a telefonján, megölik a tálibok
Feketelistával, kémek és informátorok segítségével keresik a hívőket
Keresztényvadászat Afganisztánban: akinek Bibliát találnak a telefonján, megölik a tálibok

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 08. 23.
Egy keresztény nonprofit szervezet információi szerint nem sokkal azután, hogy az iszlamista tálibok átvették az uralmat Afganisztánban, megkezdődött a helyi keresztények üldözése és meggyilkolása. Beazonosításuk a helyi jelentések szerint többek között az alapján történik, hogy találnak-e telefonjukon Biblia applikációt, vagy sem. 

Vasárnap, jóval a hírszerzési források által előrejelzett időpont előtt, a tálibok sikeresen bevették Kabult, Afganisztán fővárosát. Az amerikai nagykövetséget evakuálták, az afgán elnök elmenekült, és pánikoló tömegek rohanták meg a reptereket, hogy minél hamarabb elhagyhassák az országot, ahol mostantól az iszlamisták diktálják a törvényt. 

A tálibok nem sokkal azt követően, hogy igyekeztek mindenkit meggyőzni békés szándékaikról az ellenük demonstráló tömegbe lövettek, illetve az afgán földalatti gyülekezet szerint megkezdték a kabuli és az azon kívüli városok keresztényeinek üldözését is. 

Beszámoltak arról is, hogy az iszlamista táliboknak feketelistájuk van azokról a keresztényekről, a kiket le akarnak vadászni, majd megölni. Korábban több közösségnek fenyegető leveleket is küldtek, melyben azt üzenték: tudják hol vannak és mit csinálnak. 

Az afgán keresztények az International Christian Concern szervezetnek elmondták, hogy azért is vannak nagy veszélyben, mert többségük muszlim hitről tért át, és választotta Allah helyett Jézus követését.

"Minden hozzám hasonló muszlim hátterű hívő, aki keresztény hitre tért, tisztában van döntésének esetleges következményeivel. Az iszlám, a Korán és a Hadísz is egyértelműen fogalmaz az aposztáziával kapcsolatban. Az ilyen személyek három napot kapnak a ’bűnbánatra’, de ha nem térnek vissza… nincs számukra kegyelem."

Mindez arra kényszerítette a Krisztus-hívőket, hogy meneküljenek, hiszen Afganisztánon belül nincs többé biztonságos hely számukra.

Amellett, hogy a tálibok lista alapján keresik a keresztényeket, vidéken telefonjaikat is megvizsgálják, és amennyiben Biblia applikációt találnak rajtuk, halál fiai.

"Megbízható forrásokból halljuk, hogy a tálibok elveszik az emberek telefonját, és ha letöltött Bibliát találnak a készüléken, azonnal megölik őket" – nyilatkozta Dr. Rex Rogers, a SAT-7 észak-amerikai elnöke a Religion News Service híroldalnak.

"Jelenleg hihetetlenül veszélyes az afgánok számára, hogy bármi keresztény tartalmat tartsanak a telefonjukon. A táliboknak mindenhol vannak kémei és informátorai."

(ChristianityDaily/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!