Kalifornia kormányzója a házi bibliatanulmányozó köröket is betiltotta
Gavin Newsom a BLM tüntetők ezreit továbbra is buzdítja az utcai tömegdemonstrációkra
Kalifornia kormányzója a házi bibliatanulmányozó köröket is betiltotta

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 07. 23.
Egy kaliforniai gyülekezet pert indított Gavin Newsom kormányzó ellen, miután az minden beltéri összejövetelt betiltott, beleértve az istentiszteleteket, házicsoportokat és bibliatanulmányozó köröket is, míg az utcai tömegtüntetéseket továbbra is támogatja. A Harvest Rock Church szerint mindez sérti a vallásszabadságukat. 

A több mint 100 helyi gyüülekezettel és számos bibliatanulmányozó körrel rendelkező pasadenai gyülekezet reméli, hogy sikerül visszavonatni a kormányzó gyülekezeteket érintő rendeletét. 

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Amerika szerte a keresztények nyakába igyekeznek varrni a magas kroronavírus-fertőzési számokat, minden tényszerű alap nélkül, Kaliforniában pedig kettős mérce alakult ki, melynek megfelelően a BLM tömegtüntetések nyugodtan folyhatnak, kántálással és kiabálással, az istentiszteleteken azonban tilos az éneklés és a megvallás.

gavin newsom
Gavin Newsom kormányzó, Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Azóta Gavin Newsom kormányzó Kalifornia megyéinek 80%-ára kiterjesztette rendeletét, mely szerint minden beltéri összejövetel, még az egészen kisszámú otthoniak, is tiltás alá kerültek. 

A Liberty Counsel, vallási jogokat védő csoport képviseli, a gyülekezetet jogi képviselője, rámutatott, hogy a kormányzó döntése felettébb ellentmondásos, tekintve, hogy ő maga buzdított több ezer emeber arra, hogy gyűljenek össze az utcákon a társadalmi igazságtalanság ellen tüntetni. 

"Gavin Newsom kormányzó nem hagyhatja figyelmen kívül az alkotmányt, és nem tilthatja be a beltéri istentiszteleteket sem a gyülekezetekben, sem az otthonokban, nem kontrollálhatja az istentisztelet módját sem azzal, hogy betiltja a dicséretet vagy a kántálást. A kormányzó nem az összes vallás fölött álló főpap.”

 

- szögezte le Mat Staver, a Liberty Counsel alapítója. 

„Ez a diszkriminatív eljárás alkotmányellenes.”

 

A 74 oldalas peranyagban a Harvest Rock Church kijelenti „a baj és a szükség idején a tagoknak még inkább kell énekelniük az Úrnak és hangosan magasztalniuk őt.”

A gyülekezet vezető pásztora Che Ahn arra kérte közösségét, imádkozzanak a per sikeréért. „Senki nem áll az alkotmány felett. Senki nem áll a törvény felett. Pásztorként hiszem, hogy kétezer éve alapvető fontosságú az Egyház.”

 

 

Ahn hozzátette, Amerika történetében egyszer sem történt olyan, hogy egy megválasztott vezető megtiltotta volna az egyháznak a vallásgyakorlást. 

A több, mint száz helyi gyülekezetből álló Harvest Rock Church szerint nem tudja betölteni a szolgálatát és nem tudja hatékonyan gyakorolni a hitét összegyülekezés nélkül, egyedül az interneten keresztül. 

Mindemellett a Bethel Church, és dicséretvezetője Sean Feucht országszerte szabadtéri dicséretet, evangélizációt és vízkeresztségeket szervez, és Kaliforniában egyre nagyobb számokban döntenek az emberek Jézus mellett.
(CBN)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!