„Isten még nem végzett velem” – őszinte bocsánatkérő levelet írt Brian Houston, aki a visszatérést sem zárja ki
A Hillsong leköszönő vezető pásztora elmondta, az apja ügyeivel kapcsolatos nyomás alatt roppant meg
„Isten még nem végzett velem” – őszinte bocsánatkérő levelet írt Brian Houston, aki a visszatérést sem zárja ki

Forrás: Youtube/Hillsong Church

2022. 03. 31.
A Hillsong Church erkölcsi botrányok miatt leköszönő globális vezető pásztora, Brian Houston „mélységes sajnálatát” fejezte ki, és bocsánatot kért az érintettektől, gyülekezetétől, családjától és Istentől is, miután nyilvánosságra került, hogy két nővel kapcsolatban „pásztorhoz méltatlanul” viselkedett. 

Április 3-án válassza a Heteket! Videós elemzések, helyszíni tudósítások, élő hírfolyam – kövesse velünk a választási eredményeket vasárnap!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Hillsong Church ideiglenes globális vezetője bocsánatot kért, miután az egyház ausztrál alapítójáról, Brian Houstonról kiderült, hogy valóban olyan magatartást tanúsított, amellyel megsértette a pásztorokra vonatkozó erkölcsi elvárásokat. 

A Hillsong globális igazgatósága szombaton közzétett nyilvános közleményében elismerte, hogy a gyülekezet vezetőinek sajnos két ellene szóló panasszal is kénytelenek voltak foglalkozni az elmúlt 10 év során.

Az ausztráliai Hillsong Church alapítója, Brian Houston, aki az őt érő vádak és bírósági eljárás miatt korábban ideiglenes visszavonulását jelentette be, a napokban lemondott globális vezető lelkészi tisztségéről. A megagyülekezet vezetősége elfogadta a döntést, és hálájukat fejezték ki eddigi szolgálatáért. 

A közösség vezető pásztorának erkölcsi botrányokat követő lemondása után eddig kilenc amerikai székhelyű gyülekezet vált ki a hálózatból.  

A megagyülekezet vezetője teljes mértékben vállalta a felelőségét tetteiért.

„Senkit nem hibáztathatok, csak magamat, amiért ebbe a helyzetbe kerültem”

– jelentette ki. 

A háromgyermekes apa megerősítette, hogy valóban alkoholproblémákkal küszködött, ugyanakkor világossá tette, hogy az incidensek nem jelentik majd szolgálatának végét, hisz „Isten még nem végzett” vele.

Azt tervezi, hogy a "pihenés és helyreállítás" időszaka után folytatja majd munkáját.

Brian Houston teljes nyilatkozata:

"Hadd kezdjem azokkal a szavakkal, amiket ki akartam és ki is kell mondanom – nagyon, mélyen sajnálom. Üzenem azoknak, akiket közvetlenül érintettek a tetteim,

bocsánatot kérek azért a fájdalomért, amit okoztam.

Az én csodálatos, megbocsátó és kedves családomnak, kiket jobban szeretek mindennél: utálom, hogy fájdalmat okoztam nektek. Bobbie, a szemeimben te vagy a legkrisztusibb, legszebb, leghűségesebb, leglojálisabb ember valaha. Összeroppant látnom megtört szíved, ahogy igyekszünk boldogulni ebben az életszakaszban, hogy annyi minden számodra értékes dologról le kell mondanod miattam. Szeretem a családom, és mély fájdalommal tölt el, hogy ilyen vizeken kell hajóznotok.

És természetesen minden egyes csodálatos személynek, aki otthonának nevezi a Hillsong Church-öt: hatalmas csalódást okoztam nektek, és a bocsánatkérés sosem lesz elég hogy kifejezzem mennyire sajnálom. Tökéletlen és gyarló vagyok, de őszintén és szenvedélyesen szeretem Istent, az embereket, az elhívásomat és az életet.

Határozottan hiszem, hogy a hibáim nem fognak meghatározni engem.

Nem így terveztem a véget. Hiszem, hogy a jövő továbbra is fényes a Hillsong Church számára, ahogy ragaszkodik Jézushoz, Szent Szelleméhez és Igéjéhez. Jobb napok következnek, ha az Ő királyságához közeledünk itt a földön.”

És, természetesen, mindenekelőtt Uramnak és Megváltómnak, Jézus Krisztusnak: rendkívül hálás vagyok a csodálatos kegyelmedért és a bűnbocsánatért. Köszönöm, hogy amikor megvalljuk bűneinket,

„ő hű és igaz, hogy megbocsásson” (1 János 1:9)”

Köszönöm Atyám, hogy „az irgalmasság diadalmaskodik az ítéleten” (Jakab 2:13)”

A sok évnyi állandó nyomás, ellenállás, kihívások és támadások során, amelyeket apám gonoszsága miatti személyes vihar kísért, sokan kérdezték, hogyan tudok mégis felkelni, megbirkózni az egésszel és továbbmenni.

Most már tudjuk a választ. Egyáltalán nem bírtam túl jól.

Nyíltan beismerem, hogy az alkohol nem volt barátom, és elhatároztam, hogy a múltamban tartom.

Biztosak lehettek abban, hogy teljes felelősséget vállalok tetteimért, és senkit sem hibáztathatok, csak magamat a helyzetért, amelybe kerültem.

Lehet, hogy eltelik egy kis idő, amíg meglátjuk a fényt az alagút végén, de tudom, hogy Isten még nem végzett velünk.

És most mi lesz, kérdezhetitek? Jelenleg napról napra élünk. Bobbie és én egységesek vagyunk és hiszünk abban, hogy ez az év a pihenés és a lelkünk felépülésének éve lesz, miközben továbbra is az ártatlanságomért való küzdelemre készülök az előttem álló jogi eljárásokban.

Még mindig van bennem remény a jövőre nézve, és tudom, hogy Isten még nem végzett velem. Nem áll szándékunkban visszavonulni. Ahogy Bobbie mondaná, "életünk utolsó fejezetei még nincsenek megírva.

Hálásak vagyunk azoknak is világszerte, akik megkerestek minket, kedvességet és irgalmat mutattak felénk ebben az időszakban.

Köszönöm azt a hatalmas megtiszteltetést, hogy az elmúlt 39 évben a Hillsong Church vezető pásztora lehettem. Micsoda utazás! Micsoda csodálatos emlékek és öröm! Micsoda erőteljes tanúságtételek és történetek Krisztus átalakító erejéről és kegyelméről! Még mindig hiszem, hogy "a legjobb még csak most következik". Imádkozunk az egészségetekért, jó közérzetetekért és hogy Isten tökéletes akarata valósuljon meg az életetekben továbbra is

Sok szeretettel,
Brian Houston.”

(Premier/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!