Ideiglenesen letiltotta Trump fiókjait a Facebook, a Twitter és az Instagram
A közösségi oldalak végleges törléssel is fenyegetőznek a "felhasználói irányelvek megsértéséért"
Ideiglenesen letiltotta Trump fiókjait a Facebook, a Twitter és az Instagram

Forrás: Twitter/Donald Trump

2021. 01. 07.
A Twitter szerint Trump hivatalban levő amerikai elnök megsértette a "polgári integritásra" és az "erőszakos fenyegetésre" vonatkozó irányelveit, ezért szerda este blokkolták oldalán, röviddel azután, hogy közzétette a tüntetőknek címzett "Menjetek haza" videóját. A Facebook és az Instagram 24 órára, a Twitter 12 órára tiltotta le az elnök oldalait.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Donald Trump ellentmondásos fogadtatású beszédét itt tekintheti meg.

A Twitter kijelentette, ha az irányelvek megsértése folytatódik az elnök részéről,

véglegesen is felfüggeszthetik fiókját az oldalon.

A közösségi média óriások szerint ugyanis Trump videója, melynek az indulatok lecsendesítését kellett volna szolgálnia, tartalmaz olyan elemeket, amik csak olajak a tűzre (itt valószínűleg utalva a választási csalás tényének megerősítésére, és a tüntetők "nagyszerű embereknek" nevezésére)

"A washingtoni helyzetre való tekintettel proaktívan azon dolgozunk, hogy megőrizzük a közbeszéd egészségességét szolgáltatásainkon keresztül, és minden olyan tartalommal szemben fellépünk, ami megsérti a Twitter szabályait" - nyilatkozta az oldal.

"Fenyegetések, és erőszakra való felszólítás ütközik ezen szabályokkal és ennek megfelelően fogunk eljárni"

A Twitter emellett kijelentette, hogy az általuk erőszak szítására alkalmasnak megjelölt tweetek likeolását, továbbosztását és kommentelését "jelentősen korlátozni" fogják. Ezután tették hozzá, hogy Trump fiókját 12 órára blokkolni fogják, és ha nem távolítja el a problémásnak ítélt tweeteket, nem is állítják vissza. "Az irányelvek további megsértése a @realDonaldTrump fiók végleges felfüggesztését fogja eredményezni."

A Facebook is eltávolította Trump videóüzenetét és zárolta fiókját 24 órára.

"Két irányelvet is megsértett Trump elnök oldala, ezért 24 órára blokkoljuk, ez idő alatt nem tehet közzé további posztokat,"

- írták.

A Facebook alelnöke, Guy Rosen szerint vészhelyzetben megtették a megfelelő intézkedéseket azzal, hogy eltávolították Trump videóját, mert úgy ítélték meg

"inkább hozzájárul, mint csökkenti az erőszak kockázatát"

Adam Mosseri, az Instagram vezetőjének Twitter-bejegyzése szerint felületén szintén letiltotta az elnök fiókját.

(Fox News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!