Hivatalos: Joachim Löw az EB után távozik a német válogatott éléről
Hivatalos: Joachim Löw az EB után távozik a német válogatott éléről

Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix

2021. 03. 09.
A nyáron megrendezésre kerülő Európa-bajnokság után befejezi szövetségi kapitány munkáját a német válogatottnál Joachim Löw. A német szövetség közleménye szerint saját maga kérte, hogy az Európa Bajnokságot követően bontsák fel a szerződését, hisz az eredetileg a 2022-es világbajnokság végéig szólt volna.

"Lehetőségem volt csaknem 17 éven keresztül az ország legjobb labdarúgóival együtt dolgozni és a fejlődésüket segíteni.

Voltak nagy sikereink és fájó vereségeink is, de mindezeken túl számtalan csodálatos közös pillanatunk - és itt nem csak a 2014-es brazíliai vb-győzelemre gondolok- volt" – áll a közleményben.


 
Érdekesség, hogy a szakembert tisztségét a tavalyi év végén, november 30-án erősítette meg a német szövetség.

"Teljes mértékben tudatos döntést hoztam, tele büszkeséggel és hálával, de  mégis nagyon motivált vagyok az Európa-bajnoksággal kapcsolatban" – fogalmazott Löw, akinek az írányítása alatt, 2014-ben világbajnok, 2010-ben pedig vb-bronzérmes, 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmes, 2017-ben pedig Konföderációs Kupa győztes lett a német válogatott.

Löw eddig rekordot jelentő, 189 mérkőzésen irányította a német válogatottat, melyekből 120 győzelem mellett csupán 31 találkozót vesztettek el. 

A német válogatott a nyári Eb-n épp a mi válogatottunkkal illetve a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel azonos csoportban.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!