Hivatalos: Debrecenbe igazolt Dzsudzsák Balázs - fotók
A 108-szoros magyar válogatott a magyar másodosztályban folytatja
Hivatalos: Debrecenbe igazolt Dzsudzsák Balázs - fotók

Forrás: Facebook/DVSC

2020. 09. 22.
Pár napja már lehetett sejteni, azonban most vált csak teljesen hivatalossá: Dzsudzsák Balázs sokéves idegenlégiós pályafutás után visszaigazolt az NBII-ben szereplő Debrecen csapatához. A játékost ma mutatták be a piros-fehérek mezében. 

Dzsudzsák Balázst a nagyközönségnek kedden 17 órakor mutatták be egy nyilvános edzés keretében. A 33 éves labdarúgót korábban az MTK Budapesttel és a Ferencvárossal is hírbe hozták, ám végül egyik klub sem igazolta le a Dzsudzsákot. Klub hiányában Shane Tusuppal edzett, ám mostantól a Debrecen gárdáját erősíti. 

Nem pánikmegoldás volt Debrecen

Dzsudzsák Balázzsal interjút készített a DVSC oldala, ebben elmondja, még mindig sokkhatás számára, hogy itt van és véget ért a külföldi pályafutása. 

"Nem végső pánikmegoldás volt számomra Debrecen. Abszolút észszerű érvekkel alátámasztva döntöttem, és valóban azt gondolom, ez volt a legjobb megoldás."

Dzsudzsák azt is elmondta, hogy motiváltan és ambíciókkal tele jött, célja, hogy felkerüljenek az első osztályba a csapattal. "Szeretnék nagyot álmodni és megvalósítani az itteni céljaimat" - fogalmazott. Hozzátette, nem sértődik meg azon, ha kispadra kerül, minden alkalommal azért fog küzdeni, hogy megmutassa, mennyi van még benne. 

Dzsudzsák a pénzügyekről is ejtett szót, azt állítja az interjúban, eddig sem motiválta, hogy mennyit keresett a labdarúgással, most sem ez a döntő. Sajnálja, hogy a "rosszindulatú szurkolók a pénzel kötik össze" a pályafutását. 

Dzsudzsák még 2008-ban robbant be a nemzetközi köztudatba, akkor szerződött a holland PSV-hez, majd igazolt Oroszországba, az Anzsi Mahacskalához. Játszott a Dinamo Moszkvában és a török Bursasporban is, majd az Egyesült Arab Emírségekbe igazolt. Ennél emlékezetesebb azonban, hogy 108 alkalommal lépett a pályára a magyar válogatott mezében. 

Debrecenbe 12 év után tért haza, ahol korábban 54 meccsen játszott, összesen 14 gólt szerezve. 

(Index, DVSC)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!