Hivatalos: BL-döntőt rendezhet a Puskás Aréna
A 2026-os kiírásban lesz Budapest az otthona a legrangosabb klubfinálénak
Hivatalos: BL-döntőt rendezhet a Puskás Aréna

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 05. 22.
Az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága mai, dublini ülésén döntött a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntők helyszínéről. A korábbi évek rangos nemzetközi eseményei után ezúttal a legmagasabban jegyzett klubfinálé, a 2026-os BL-döntő rendezését ítélte Magyarországnak az UEFA.

Dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a bejelentést követően az mlsz.hu-nak elmondta: 

– Az UEFA a mai döntésével az MLSZ nemzetközi és rendezői munkáját ismerte el – fogalmazott Csányi Sándor. – Az európai szervezet értékelte, hogy az elmúlt években a magyar szövetség lépésről lépésre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó események szervezése során bizonyította rátermettségét. A női BL-döntő, a korosztályos Európa-bajnokságok, a 2020-as Szuperkupa után sikeres volt a 2021-ben rendezett Eb, továbbá a tavalyi Európa-liga-döntő is.

Ebben nagy szerepe volt a Puskás Arénának, illetve annak a háttérnek, amelyet a kormány biztosít az UEFA-események megszervezéséhez. A legrangosabb klublabdarúgó-mérkőzés budapesti megvalósításával az MLSZ újabb kitűzött stratégiai célját éri el. Azért fontos ez, mert a BL-döntő rendezése is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban folytatódjon a labdarúgás fejlődése, és tovább növekedjen a népszerűsége.

2010 óta Magyarország számos fontos UEFA-esemény házigazdája volt. 2014-ben férfi U19-es Európa-bajnokságot, 2019-ben női Bajnokok Ligája-döntőt, 2020-ban UEFA Szuperkupa-döntőt, 2021-ben U21-es Európa-bajnokságot rendeztünk, valamint társházigazdái voltunk a felnőtt Európa-bajnokságnak. Tavaly egyedülálló módon három fontos UEFA-eseményt is Magyarországon rendeztek meg: a férfi U17-es Európa-bajnokságot, a női futsal-Európa-bajnoki döntőt és az Európa-liga döntőjét, emellett az elmúlt években számos európai kupamérkőzés és válogatott mérkőzés helyszíne volt Magyarország.

(hetek/MLSZ)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!