Hihetetlen? – Újabb helyen észleltek szivárgást az Északi Áramlaton
A legújabb esetet Svédország jelentette
Hihetetlen? – Újabb helyen észleltek szivárgást az Északi Áramlaton

Youtube/Bloomberg Markets and Finance

2022. 09. 29.
Svédország újabb szivárgásra bukkant az Északi Áramlat egyik, tenger alatt futó vezetékén, amely immár a negyedik hasonló eset az elmúlt egy hétben. Azért is kapott akkora sajtófigyelmet a téma, mert ezeken a vezetékeken szállít földgázt Moszkva az EU-ba.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Dánia és Svédország korábban több gázszivárgásról beszámolt az Északi Áramlat 1-es és 2-es vezetékeinél. Rögtön figyelmeztették is az illetékes hatóságokat egy „szándékos támadás” lehetőségére.

A svéd parti őrség elmondta, hogy megtalálták a negyedik szivárgást az Északi Áramlat 2-n, ami nagyon közel van az Északi Áramlat 1-en korábban talált szivárgáshoz.

Nem meglepő módon a vádaskodások sem maradtak el annak kapcsán, hogy ki állhat az akciók mögött.

Az EU szerint a sorozatos szivárgásokat szabotázs okozhatta. Mindeközben Oroszország „kiszámíthatónak és ostobának” nevezte azon felvetéseket, amelyek szerint ők rendeltek el támadást a saját csővezetékeik ellen.

A Svéd Nemzeti Szeizmológiai Központ ugyanakkor víz alatti robbanásokról számolt be még azelőtt, hogy a szivárgásokat észlelték volna.

„Kétségtelen, hogy ezek robbanások voltak”

- mondta Bjorn Lund, a svéd szeizmológiai központ munkatársa. Ez pedig még érdekesebbé teszi az ügyet, és újabb találgatásokra adhat okot.

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!