Három évtizede él egy paradicsomi szigeten az olasz Robinson Crusoe, most költöznie kell
Elromlott a hajója, úgy sodródott a partra 1989-ben
Három évtizede él egy paradicsomi szigeten az olasz Robinson Crusoe, most költöznie kell

Forrás: Youtube/Service App Libro Parlato Lions

2021. 04. 28.
Az olasz Robinson Crusoeként ismerik azt a férfit, aki már több mint 30 éve él egy földközi-tengeri szigeten. Most bő három évtized után a 81 éves Mauro Morandinak költöznie kell, mert a hatóságok nem engedélyezik a további ott tartózkodását. 

Az olasz bácsi egy Szardínia melletti szigeten, Budellin élt már 1989 óta, miután a katamarán csónakja a Csendes-óceán felé tartva lerobbant. A sors fintora, hogy a közeli sziget gondnoka épp nyugdíjba készült, így Morandi eladva a hajóját átvette a posztot a szigeten. 

"Hajótörést szenvedett", szigetgondnok lett

Azóta az olasz Robinson Crusoe egy második világháborús bunkerben élt, a 32 év alatt pedig megismerte a sziget minden egyes szikláját, fáját és állatait is. A 81 éves férfi azt követően döntött a távozás mellett, hogy a La Maddalena nemzeti park hatóságai már sokadjára fenyegették a kilakoltatással. 

"Feladtam a harcot. 32 év után nagyon szomorú vagyok, hogy el kell mennem."

- fogalmazott Morandi, aki nem költözik nagyon messzire. Egy közeli nagyobb szigeten bérelt apartmant, és bár sok minden megváltozik körülötte, a tenger közelsége megmarad. 

A szigetgondnoki pozíciója azt követően került veszélybe, hogy a helyet birtokló magáncég csődbe ment 2013-ban, és pár évvel később egy szardíniai bíró úgy ítélt, hogy ismét állami tulajdonba kerül Budelli szigete. Ezt követően rengeteg petíció indult, hogy Morandi maradhasson a szigeten, ezért sokak számára óriási csalódást jelent, hogy a bácsinak költöznie kell. 

(Guardian)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!