Háborús biznisz: így gyártják a lőszert Ukrajnának egy amerikai gyárban - videó
Háborús biznisz: így gyártják a lőszert Ukrajnának egy amerikai gyárban - videó

Forrás: Youtube/Sky News

2023. 02. 21.
A Sky News riporterét beengedték abba a pennsylvaniai gyárba, ahol havonta 11 ezer lőszert gyártanak Ukrajnának.

A NATO-főtitkár múlt héten felszólított Ukrajna szövetségeseit, hogy gyorsítsák fel a lőszergyártást, és lássák el az ország haderejét utánpótlással, mert az ukrán katonák naponta (!) 5000-7000 ezer lőszert használnak el, és gyorsan fogy a készletük.

Az ukrán lőszerhasználat sokkal magasabb annál, mint amit jelenleg előállítunk”

- mondta Jens Stoltenberg.

Egy pennsylvaniai üzemben havonta 11 ezer lőszert gyártanak, amire 70 éve, a koreai háború óta nem volt példa.

„Nagyon keményen dolgozunk, hogy a szerződésben foglalt követelményeket teljesítsük. Minden nap két műszakban dolgozunk (…) 15-16 órákat, hetente öt-hat napon át, és fokozatosan emelni fogjuk a termelést” - nyilatkozta Richard Hansen, a scrantoni lőszergyár igazgatója.

Az üzem vezetői és dolgozói nagyon óvatosan fogalmaztak, egyikük sem említette meg például Ukrajnát, hanem ehelyett „szerződésekről” és a „kereslet kielégítéséről” beszéltek.

„Nagyon zsúfolt napunk van. Nagyon jól mennek a dolgok. Büszke vagyok arra, amit teszünk, és izgalmas, hogy ebben részt vehetünk” - mondta egy dolgozó.

(Sky News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!