Győzelemre áll a marxista forradalom Amerikában?
A 60-as és 70-es évek terrorista aktivistái napjainkra vezető kormányzati és akadémiai szerepbe kerültek.
Győzelemre áll a marxista forradalom Amerikában?

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 07. 22.
Az 1960-as évek nem ért véget - akkor lett kikövezve az út, amelyen a világ ma is halad. Azóta a terrorista vezetőkből professzorok és “aktivisták” lettek, akik lelkesen harcolnak a “változásért” és az “igazságosságért”, a forradalom céljai szonban soha sem változtak meg, állítja a National Review konzervatív oldal véleménycikke.

(Az alábbi írás Andrew C. McCarthy “The National Review”-ban 2020. július 18-án megjelent véleménycikkének szerkesztett fordítása.)

A Weather Underground (WU) terroristái - akik nem csináltak titkot abból, hogy Amerika-ellenes kommunisták (bár harsányan igyekeztek megkülönböztetni magukat a szovjetkommunistáktól) - most nagyobb sikereket könyvelhetnek el maguknak, mint amiről a 60-as években álmodoztak.

Hatvanezer dollárt fizetünk nekik évente, hogy az egyetemeken beleverjék gyermekeink fejébe a “fehér privilégium” mantrájukat - mutat rá McCarthy. 

"Mint mondják, ők - mármint a nyúlszívű, fehér radikálisaink - a kapitalista, rasszista, imperialista rendszer megdöntését célzó forradalom hívásának engedve mondtak le privilégiumaikról és ragadtak fegyvert." 

 

AYERS, A BOMBAKÉSZÍTŐ

Bill Ayers volt legbefolyásosabb gondolkodóik egyike. Akkor kapott vérszemet, amikor a hatóságok nem vonták felelősségre az általa végrehajtott bombatámadások után. Illetve a tervezett tömeggyilkosságokért, amelyeket csupán kompetenciahiány miatt nem volt képes véghez vinni.

Később az Illinois-i Egyetemen csinált karriert, professzorként.

Kidolgozott egy tantervet, amely ma is használatos a szélsőbaloldali oktatók körében. Morális kötelességtudattól vezérelve tűzte ki célul, hogy az amerikai oktatási intézményeket a társadalmi igazságosság ideológiájának "agymosó-laboratóriumaivá" kell alakítani - szögezte le a National Review szerzője.

McCarthy szerint s dolog "bejött".

Persze, mielőtt a tantermekbe került volna, a forradalom az utcákon zajlott - főként a rendőrség erőivel szemben.

Az avantgárdok szemében a hatóság az elnyomás szimbóluma, a kormány lándzsájának hegyes végpontja, amely betartatja a rezsim törvényeit és fenntartja a rasszista társadalom kasztrendszerét. Ahhoz, hogy a forradalom győzelmet tudjon aratni, szükséges a rendfenntartó erők hiteltelenítése, az anyagi forrásaik elapasztása, a fegyvereik elkobzása. Az egykori WU számára az is megengedhető volt, hogy olyan szélsőséges csoportokat alakítson, mint a Május 19 Kommunista Szervezet, illetve hogy együttműködjön fekete szeparatistákkal.

A PÉNZSZÁLLÍTÓ KIRABLÁSA

Így történt, hogy olyan WU aktisiták, mint Susan Rosenberg, Kathy Boudin, és David Gilbert összefogtak a Fekete Felszabadítási Hadsereggel (Black Liberation Army) és 1981-ben, New York államban kiraboltak egy páncélozott pénzszállítót. Rosenberg ekkor már a gyanúsítottja volt egy 1979-es börtönből való szöktetésnek, amelynek során Joanne Chesimard (más néven Assata Shakur) lépett meg egy fegyházból. Chesimard a Fekete Felszabadítási Hadsereg egyik vezetőjeként azért ült, mert korábban meggyilkolt egy Werner Foerster nevű rendőrt.

Szökését követően Kubába menekült, ahol menedékjogot kapott Fidel Castro-tól, és azóta is ott él. 

A pénzszállító kocsi kirablásakor a terroristák rálőttek a biztonsági őrökre, és egyiküket, Peter Paige-et, halálosan megsebesítették. Menekülés közben tűzharcba keveredtek, és további két rendőrt öltek meg - Edward O’Gradyt és Waverly Brownt. Brown a Koreai Háború veteránja volt és az első afroamerikai, aki a helyi rendőrségen szolgált. Rosenberget három évvel később kapták csak el - háromszázötven kilogramm robbanószerrel volt nála, amelyet újabb merényletekre akart felhasználni. A szövetségi bíróság New Jerseyben 58 év börtönbüntetésre ítélte - meséli McCarthy.

wu
Weather Underground, Forrás: Youtube/Prelinger Archives

Boudin és Gilbert bébiszitterre bízták 14-hónapos fiukat, Chesa-t, hogy ők is részt tudjanak venni a pénzszállító kocsi kirablásában. Rosenbertől eltérően ők a  véres tűzharcot követően fogságba kerültek. Boudin legalább 20 éves, Gilbert pedig legalább 75 éves letöltendő börtönbüntetést kaptak. 

Mivel a szüleit letartóztatták, Chesa Boudint a szülők “bajtársa”, Ayers, illetve partnere, Bernardine Dohrn nevelték fel. Ayershez hasonlóan Dohrn is a WU egykori vezetői közé tartozott, aki szintén akadémiai pályára ment, miután ő is megúszott minden komolyabb számonkérést a robbantásokért, illetve a merényletek tervezéséért. Igaz, Dohrnnak egy rövid időre fegyházba kellett vonulnia, miután megtagadta, hogy Rosenberg ellen tanúskodjon. 

Amerikában végzett oktatási munkája mellett Ayers Hugo Chavez kommunista diktátor köznevelési programjainak is nagy támogatója lett. 2006-ban, egy beszéde során, amelyen maga Chavez is jelen volt, így szónokolt:

“Az oktatás átalakulásokhoz vezet, kis és nagy forradalmak ösztönzője. La educación es revolución!” 

Később Chesa Boudin is Ayers nyomdokaiba szegődött, tolmácsként és kutatóként dolgozott a Chavez-rezsimnek. 

OBAMA TITKOS TÁMOGATÓI

Ezalatt Ayers és Dohrn Chicagóban szinte észrevétlenül emelkedtek egyre feljebb és feljebb a demokrata párt ranglétráján. 1995-ben, Hyde Parki otthonukban bemutatkozó-partit szerveztek az ambiciózus, de akkor még ismeretlen Barack Obama számára. A későbbi elnök két évvel később fennhangon magasztalta Ayers könyvét (“Egy kedves és igazságos szülő?” - A Kind and Just Parent): “Tüzes és időszerű!” A könyv az amerikai igazságszolgáltatási rendszer kritikája, amelyet a szerző Dél-Afrika apartheid rendszeréhez hasonlít. 

Ayers egyengette Obama útját a radikális baloldal finanszírozó hálózatába

 

- mutat rá a National Review szerzője. 

Később a Chicago Annaberg Challenge karitatív projektben is együttműködtek, amelynek során több, mint 100 millió dollárt osztottak szét közösségi szervezők és oktatásügyi “reformerek” között. 

2001-ben Bill Clinton Susan Rosenberget elnöki amnesztiában részesítette - botrányos amnesztia-rendeletei egyike volt ez, amelyeket hivatala utolsó napján hozott. Rosenberg azonnal állásajánlatokat kapott, két egyetemről is, de szülők és diákok tiltakozása miatt az akadémiai szférában nem tudott karriert indítani.

De McCarthy szerint nem volt mit aggódnia.

Egy ideig az Amerikai Zsidó Világszolgálat kommunikációs igazgatója lett, majd éveken keresztül “aktivistaként” dolgozott az igazságügyi rendszer “megreformálásában” és az elítéltek jogaiért. 2020-ban aztán a Thousand Currents (Ezer Áramlat) baloldali szervezet igazgatótanácsának alelnökévé választották. 

A BLM FINANSZÍROZÁSA

A Thousand Currents kezeli - többek között - a Black Lives Matter adományainak elosztását. 

A baloldali médiában, a demokrata párt köreiben és az egyetemeken azokat a korábbi terroristákat, akik a forradalmi tevékenységüket az állami intézményrendszeren belül folytatják, a “szociális igazságosság harcosainak” nevezik - teszi világossá  cikkében McCarthy.

BLM
BLM tüntetés, Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

A Chicago Annenberg Challenge-hez hasonlóan, a Thousand Currents a radikális baloldal adománygyűjtő szervezete, amely olyan adományozókkal van kapcsolatban, mint a W. K. Kellog Alapítvány (egy hatalmas tőkével bíró nonprofit szervezet, amelyik faji egyenjogúsági programokat, illetve - többek között - Soros György Nyílt Társadalom Alapítványait is támogatja), illetve a NoVo Alapítvány (amelyet a Buffet család alapított és irányít).

De a Thousand Currents központi projektje jelenleg a BLM.

A BLM központi szervezete a Black Lives Matter Global Network Foundation, amelyet három nő irányít: Opal Tometti, Alicia Garza, és Patrisse Cullors. Cullors egy 2015-ös interjúban így fogalmazott:

“Aliciával együtt képzett szervezők vagyunk. Képzett marxisták vagyunk. Szuper-járatosak vagyunk a hogy-is-mondjam, ideológiai teóriák területén.” 

 

Amióta George Floydot egy minneapolisi rendőr május végén meggyilkolta, a BLM úszik az adományokban. A szervezet működése zavaros, és nem felelt meg a nonprofit státusznak. De ez a kellemetlenség könnyen kijátszható: a BLM Global Network Foundation egyik támogatója a nonprofit státusszal rendelkező Thousand Currents, a szervezeten keresztül pedig az adományozók adómentesen tudják támogatni a BLM-et. Ez a támogatási szisztéma visszanyúlik 2016-ig, amikor a Kellogg Alapítvány 900,000 dollárt adományozott a Thousand Currents-nek, “a #BlackLivesMatter infrastruktúrájának és működésének támogatására, a helyi szervezeteik képességeinek fejlesztésére.” 

Rosenberghez hasonlóan, Kathy Boudin is befutott. David Glibert továbbra is börtönben tölti büntetését (bár - a Wikipedián olvasható életrajza alapján - már ő is megszerezte az hőn áhított “aktivista” státuszt), de Boudin 2003-ban amnesztiában részesült. A Columbia Egyetem azonnal vörös szőnyeggel fogadta és doktori képzésben részesítette.

Nemcsak, hogy professzor lett belőle, de az intézmény “Igazságügyi Központjának” társalapítója és társigazgatója is lett.

ÜGYÉSZ A RENDŐRSÉG ELLEN

Eközben Chesa - Boudin és Gilbert fia, akit Ayers és Dohrn neveltek fel - a baloldal egyik új sztárja. 39 éves, de már megjelent egy memoárja (Gringo: felnőni latin-Amerikában), ösztöndíjjal Oxfordban tanult, jogi diplomát szerzett a Yale Egyetemen, és tavaly megválasztották San Francisco kerületi ügyészének. 

Boudin jelölését támogatta a baloldal pénzügyi hálózata, a BLM, illetve olyan hírességek, mint a kommunista ikon, Angela Davis, illetve a megrögzött szocialista, Bernie Sanders. A választást követő ünnepség során a támogatók eksztatikus állapotban kiabálták: “B***meg POA” (Police Officers Association - Rendőrszövetség). 

Chesa ugyanis azzal kampányolt, hogy véget fog vetni annak, hogy - szerinte - a rendőrség túlzottan is a színesbőrű emberekre fókuszál, meg fogja szünteti a “dokumentumokkal nem rendelkező” bevándorlókkal szembeni eljárásokat, illetve előnyben fogja részesíteni a rendőrséggel szembeni - nem pedig a rendőrség által kezdeményezett - eljárásokat.

És valóban - kevesebb a vádemelés, és Chesa az utcai bandákkal szemben sem érvényesít egy új kaliforniai törvényt, nehogy az aránytalanul érintse a színesbőrűeket.

Chesa néhány héttel ezelőtt egy másik kezdeményezést is jóváhagyott: az ügyészség nem fogja iktatni azokat az ügyeket, amelyeket olyan rendőrök tanúsítottak, akikről az a hír járja, hogy visszaélnek a pozíciójukkal (túlzó erőszak alkalmazása, illetve rasszizmus). 

police
Amerikai rendőrség Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Ez problematikus, hiszen a rendőrségnek időnként muszáj erőszakot alkalmaznia bűnözők elfogásakor - szögezi le McCarthy. 

Az elmúlt hónapokban azonban tanúi lehettünk annak, hogy a legkisebb erőszak alkalmazása is túlzónak van kikiáltva. És ha nincs is bizonyíték tudatos diszkriminációra, McCarthy szerint 

"bárkire rá lehet sütni a “tudatalatti rasszista” bélyeget - elég ha a vádlottakkal kapcsolatos statisztikákat valaki faji alapon, és nem az elkövetők rendőrökkel szembeni erőszakos viselkedése alapján vizsgálja." 

 

Boudin elmondta, hogy a hivatal listát készít azokról a rendőrökről, akikkel kapcsolatban felmerült a hivatallal való visszaélés gyanúja. Ezt a listát folyamatosan frissíteni fogják.

Más szóval: a bűnelkövetők érdekében folyamatos eljárás fog zajlani a rendőrséggel szemben.

A forradalom céljai soha sem változtak meg. A terrorista vezetőkből professzorok és “aktivisták” lettek, akik lelkesen harcolnak a “változásért” és az “igazságosságért”. 

De mára a forradalomnak rengeteg pénze is van, jól szervezett, megszerezte az iskolák fölötti uralmat, a demokrata párt támogatását, és a médiát, mint a szócsövét. Ezért áll győzelemre. 

Az 1960-as évek nem ért véget - akkor lett kikövezve az út, amelyen a világ ma is halad.
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!