Globális konfliktus törhet ki néhány hónapon belül, figyelmeztet a szerb elnök
Aleksandar Vučić bonyodalmakat vetített elő Oroszország, Kína és a Nyugat kapcsolataiban is
Globális konfliktus törhet ki néhány hónapon belül, figyelmeztet a szerb elnök

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 09. 21.
Fennáll a veszély, hogy a világ olyan globális szintű konfliktusba sodródik néhány hónapon belül, melyre a II. világháború óta nem volt példa – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök kedden. 

"Úgy látom, hogy a különleges katonai hadművelettől egy nagyszabású fegyveres konfliktus felé közeledünk. A kérdés az, hol a határ.

Néhány hónap, és olyan kiterjedt világszintű konfliktusba sodródunk, melyet a II. világháború óta nem tapasztaltunk"

– jelentette ki az RTS televíziócsatornának adott interjújában.

Vučić, aki jelenleg New Yorkban tartózkodik az ENSZ Közgyűlésén, azt mondta, további bonyodalmakra számít Oroszországban, Kína és a Nyugat viszonyában.

„Arra számítok, hogy mindaz, amit az elkövetkező időszakban látni fogunk, tovább bonyolítja a Nyugat és Oroszország, de a Nyugat és Kína közötti kapcsolatokat is” – szögezte le.

A szerb elnök korábban Európa 1945 óta tapasztalt legkeményebb telére is figyelmeztetett, mind politikai, mind gazdasági szempontból. Az EU vezetőivel folytatott május 18-i megbeszélések után Vučić kijelentette, hogy az európai helyzet drámai romlására számít a következő télen. Nem zárta ki, hogy a helyzet még rosszabb lesz, mint a második világháború idején.

(Hetek/TASZSZ)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!