A szerb elnök szerint Magyarországnak is köszönhető, hogy nyugodtabban várják a telet
A szerb elnök szerint Magyarországnak is köszönhető, hogy nyugodtabban várják a telet

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

2022. 09. 09.
Magyarország lehetővé tette, hogy Szerbia kedvező feltételek mellett használja a gáztározóit a következő időszakban, ezért Szerbia, ha nem is nyugodtan, de nyugodtabb szívvel várja a telet - mondta a szerb köztársasági elnök Novák Katalin belgrádi látogatása során.

Aleksandar Vucic szerint nemcsak a diplomáciai, hanem a gazdasági kapcsolatok is nagyon jók Magyarország és Szerbia között, hiszen a két ország kereskedelmi forgalma idén januárban elérte a 2,2 milliárd eurót, és a térség országai közül Szerbia Magyarországgal érte el a legnagyobb növekedést.

A szerb államfő arról is beszélt, hogy a Belgrád-Budapest vasútvonal a különböző nehézségek ellenére 2025-ig megépül, így már 2 óra 40 perc alatt el lehet majd jutni egyik fővárosból a másikba.

Novák Katalin a szerbiai látogatása során bejelentette, hogy létrehozzák a családbarát elnökök hálózatát, amely a családközpontú államfőket tömöríti majd. A magyar köztársasági elnök elsőként Aleksandar Vucic-ot hívta meg a közösséghez való csatlakozásra.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!