Gladiátor-perspektívát kapnak a látogatók a Colosseum új padlózatával
A fapadlózat várhatóan 2023-ra készül el, és egyedi perspektívát nyit majd a turisták előtt
Gladiátor-perspektívát kapnak a látogatók a Colosseum új padlózatával

Forrás: Twitter: Dario Franceschini

2021. 05. 03.
Az olasz kormány engedélyezte az ősi római Colosseum új padlózattal való ellátását, mely lehetővé teszi majd a látogatók számára, hogy megtapasztalhassák, milyen ott állni, ahol valaha gladiátorok harcoltak, illetve keresztényeket végeztek ki "szórakozó" tömegek szeme láttára.

Dario Franceschini olasz kulturális miniszter vasárnap jelentette be a nagyszabású projektet, melyet egy olasz mérnöki cég, a Milan Ingegneria kivitelez majd 18,2 millió eurós, azaz 6,6 milliárd forintos költségért. 

A nyertes terv szerint több száz falécből áll majd össze a 3000 négyzetméteres padló, melyek elforgatásával természetes fényt és levegőt is tudnak majd engedni a föld alatti kamrákba. 

A fapadlózat várhatóan 2023-ra készül majd el. 

A kétezer éves építmény korábbi padlózatát még a 19. században eltávolították a régészek, hogy felfedjék azokat a földalatti alagutakat, ahol a gladiátorok és az állatok várakoztak a véres viadalok előtt. 

A kulturális miniszter szerint a különleges új padlózat lehetővé teszi majd a látogatók számára, hogy "a Colosseum fenségében gyönyörködjenek" annak középpontjából, illetve számos kulturális esemény is megrendezésre kerülhet.

A Colosseum volt a római birodalom legnagyobb amfiteátruma, ahol a gladiátorjátékokat és a keresztények véres kivégzéseit több, mint 50 ezer fős nézőközönség előtt rendezték meg. 

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!