Felmérés: az amerikai pásztoroknak csak a fele elégedett a saját szolgálatával
Felmérés: az amerikai pásztoroknak csak a fele elégedett a saját szolgálatával

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 17.
A Barna Group friss kutatása szerint a pásztorok 52 százaléka „nagyon elégedett” a saját szolgálatával, és ez az arány jelentős csökkenést jelent 2015-höz képest.

Hét évvel ezelőtt még az amerikai pásztorok 72 százaléka mondta azt, hogy nagyon elégedett a szolgálatával. A keresztény közösségek vezetőinek elégedettsége mellett azonban a saját elhívásukkal kapcsolatos meggyőződésük és a jóllétük is csökkent.

Tavaly a megkérdezett pásztoroknak csak a 35 százaléka vélte úgy, hogy a szolgálatának kezdetéhez képest sokkal magabiztosabbá vált, míg 2015-ben ez az arány még 66 százalék volt.

A felmérésből az is kiderül, hogy különösen a fiatal pásztorokat viselte meg a covid-járvány, ők csüggedtek el leginkább. A 45 év alatti szolgálóknak mindössze a 35 százaléka érezte úgy, hogy „nagyon elégedett” a munkájával, 66 százalékuk viszont arról számolt be, hogy keresztülmentek már olyan időszakon, amikor kételkedtek a saját elhívásukban.

A pásztorok az elmúlt három évben a frontvonalban voltak, és viselték a stressz, az elszigeteltség, a neheztelés és a megosztottság hatásait, amely továbbra is negatívan hat rájuk”

- mondta a Barna Group vezérigazgatója.

David Kinnaman szerint „riasztó” tendencia, hogy néhány év alatt nagymértékben csökkent azoknak a pásztoroknak az aránya, akik elégedettek voltak a szolgálatukkal, és a megoldás az, ha a gyülekezetek támogatják és bátorítják a pásztorokat a munkájukban.

(Christian Headlines / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!