Fagyival poénkodott Biden, majd részvétet nyilvánított a tragikus iskolai lövöldözés miatt
Fagyival poénkodott Biden, majd részvétet nyilvánított a tragikus iskolai lövöldözés miatt

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 29.
Az amerikai elnök a Nashville-i iskolai lövöldözés után először elmondott egy viccet a Fehér Házban, mielőtt a tragédiával kapcsolatos közleményre rátért volna.

Az amerikai elnök hétfőn női vállalkozók előtt tartott beszédet, de a Nashville-i keresztény iskolában történt lövöldözésre is reagált, amelyben egy magát transzneműnek tartó 28 éves nő három gyereket és három felnőttet ölt meg.

Biden azzal kezdte a mondanivalóját, hogy

Joe Biden a nevem. Dr. Jill Biden férje vagyok. És a Jeni’s márkájú fagyit szeretem, a csokidarabosat. Azért jöttem, mert úgy hallottam, hogy van csokidarabos fagyi”.

Az amerikai elnök folytatta a poénkodást azzal, hogy van a Fehér Házban egy hűtője, tele fagyival. Biden ezután nyilvánított csak részvétet a Nashville-i lövöldözésben elhunyt áldozatok családjainak.

Az amerikai elnök furcsa, stand-upra emlékeztető „performansza” nem az egyetlen alkalom volt, amikor a Nashville-i tragédia után nem a megfelelő hangnemben szólalt meg.

Egy másik alkalommal riporterek megkérdezték tőle, hogy szerinte szándékosan keresztényeket célzott-e a támadásával a Nashville-i gyilkos, aki abba a keresztény iskolába járt korábban, ahova évekkel később visszatért lövöldözni. Biden először válaszolta a kérdésre, hogy „fogalmam sincs”.

Josh Hawley republikánus szenátor a tragédia után kezdeményezte, hogy az FBI nyomozzon a Nashville-i lövöldözés kapcsán, és azt gyűlöletbűncselekménynek akarta nyilváníttatni.

Egy újságíró közölte az amerikai elnökkel, hogy Hawley úgy véli, hogy az elkövető direkt keresztényeket célzott, mire Biden úgy reagált, hogy akkor ő maga valószínűleg ennek pont az ellentétét hiszi, majd nevetett.

„Csak viccelek” – tette hozzá nevetve Biden, majd megismételte, hogy fogalma sincs a kérdésről.

(New York Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!