Ez a 12 éves fiú a karantén alatt kijárta a gimnáziumot és szerzett egy diplomát is
Mike Wimmer oda van a robotikáért
Ez a 12 éves fiú a karantén alatt kijárta a gimnáziumot és szerzett egy diplomát is

Forrás: Youtube/Worldwide Engineering

2021. 04. 28.
Egy 12 éves észak-karolinai fiú nem pazarolta az idejét a karantén alatt, felvett néhány extra órát az iskolában. Egy évvel később most ugyanazon a héten nem csak a középiskolai érettségit teszi le, de szerez egy főiskolai diplomát is. 

Mike Wimmer egyetlen év alatt elvégezte a gimnázium hátralevő éveit, valamint egy kétéves főiskolai képzést is. Május 21-én először a dilpomáját szerzi meg, majd 28-án megy érettségizni is.

Másfél évesen már az iPad-et bütykölte

A 12 éves fiú elmondása szerint egészen jól kijön a diáktársaival annak ellenére, hogy évekkel fiatalabb náluk. Wimmer a CNN-nek elmondta, hogy ő tipikusat "matekos és tudós gyerek", rajong a robotikáért.

Már másfél évesen kijött a technológia iránti rajongása, ekkor kapta meg az első iPad-jét, amit azonnal rendkívüli érdeklődéssel kezdett babrálni. 

Szinte minden programozási és robotikai tudását abból szerezte, hogy online videók segítségével magától elkezdett kísérletezni. Elindította saját startupját is, ami a Reflect Social néven fut. A weboldal tanulsága szerint a "népszerű közösségi médiás platformokat kombinálja a Dolgok Internetével, hogy új dinamikus közösségi élményt teremtsen." Magyarán szólva olyan technológiát építene, amivel mindenki számára jobbá teheti az életet. 

Van azért gyerekszobája is

Wimmer szülei nagyon büszkék a fiukra, segítik abban, hogyha akadályokba ütközik, akkor más módon találjon rá a megoldásra. A vizsgák letétele után rengeteg lehetőség közül választhat a fiú, vagy elfogadja a neki felkínált állásajánlatokat, vagy továbbtanul, de az is lehet, hogy a vállalkozásának szenteli majd minden idejét.

A szülei igyekeztek hangsúlyozni, hogy maximálisan tisztában vannak azzal, hogy Wimmer még gyermek, ezért sokat mennek kosarazni, de nagy kedvenc a legózás is.

(CNN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!