EP-képviselőnek választották a Magyarországon házi őrizetben tartott olasz antifa aktivistát
Ilaria Salis a vádak szerint társaival több embert megtámadt az utcán, és súlyosan bántalmazott tavaly februárban
EP-képviselőnek választották a Magyarországon házi őrizetben tartott olasz antifa aktivistát

YT/Euronews

2024. 06. 10.
Bár a pontos eredményekre még várni kell, már biztonsággal kijelenthető, hogy bekerül az Európai Parlamentbe a Magyarországon házi őrizetben tartott Ilaria Salis, akit a Zöldek és a Baloldal Szövetsége (AVS) jelölte az EP-be. Salis több mint 160 ezer szavazatot kapott - írja a Telex.

MA ÉJFÉL A HATÁRIDŐ! Aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, annak online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság! Részletek: https://www.hetek.hu/elofizetes.

A 39 éves monzai antifa aktivista ellen, akit azzal vádolnak, hogy hogy az egyik fő szervezője volt a tavaly februári, kitörés napi utcai támadásoknak, melynek során társaival több embert megtámadt az utcán, és súlyosan bántalmazott.

Magyarországon folyik ellene eljárás, és akár 11 évet is kaphat, ha bűnösnek találják. 

A választási eredményekkel kapcsolatos percről percre tudósításunkat itt érheti el. 

(Telex/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!