Elveszítheti a praxis engedélyét Jordan Peterson, ha nem veti alá magát „közösségimédia-átképzésnek”
Peterson szerint a kamara politikai okokból akarja elnémítani
Elveszítheti a praxis engedélyét Jordan Peterson, ha nem veti alá magát „közösségimédia-átképzésnek”

Facebook/Dr Jordan B Peterson

2023. 01. 06.
A szókimondó konzervatív pszichológust arra kötelezte az Ontariói Pszichológus Kamara (CPO), hogy kötelező közösségi média kommunikációs képzésen vegyen részt, vagy megfoszthatják a praxis engedélyétől.

Petersont azután kötelezték az átképzésen való részvételre, hogy megosztotta Pierre Poilievre konzervatív párti politikus bejegyzését a Twitteren, és kritizálta a kanadai miniszterelnököt is. A kamara azt is kifogásolta, hogy a “közösségimédia-bejegyzései nélkülözték a szakmaiságot”.

Justin Trudeau tavaly februárban arról írt a Twitteren, hogy “a kanadaiaknak joguk van tiltakozni, ahhoz, hogy ne értsenek egyet a kormányukkal, és hogy hallassák a hangjukat”, de ahhoz nincs joguk, hogy “ostromolják a gazdaságunkat, a demokráciánkat, vagy az állampolgárok életét. Ezt be kell fejezni”.

Ahogy arról beszámoltunk, 2022 januárjában kezdődött  a kanadai kamionos blokád, amely a covid-járvány miatt bevezetett korlátozások elleni tiltakozás volt, de később már a kanadai kormány “elnyomása” ellen is felszólaltak.

Trudeau-nak a kamionos blokádról szól bejegyzésére válaszul Jordan Peterson azt válaszolta, hogy “Akkor hagyja abba. Báb. Most. Mire megy ki a játék, Justin Trudeau? Játsszon nyílt lapokkal!”

Peterson a közösségimédia-bejegyzései miatt elveszítheti a praxis engedélyét Ontarióban, hiszen visszautasította az átképzésen való részvételét, de a híres pszichológus szerint az elmúlt években alig érkezett panasz az oldalakon folytatott tevékenysége miatt.

A konzervatív írónak 15 millió követője van Twitteren, és mindössze egy tucat esetben kifogásolták a bejegyzései tartalmát, mert “ártott” a nézeteivel. 2016 óta viszont sok panaszt nyújtottak be az ontariói kamarához, de olyanok, akik nem is kanadai állampolgárok.

Húsz éven át praktizáltam anélkül, hogy vizsgáltak volna. Ez csak azután kezdődött, hogy befolyásos közszereplővé váltam”

- nyilatkozta a pszichológus.

Peterson szerint a kamara politikai okokból akarja elnémítani őt és megfosztani az engedélyétől, ezért jogi felülvizsgálatot kért az Ontariói Bíróságon.

(CBN News / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!