Elképesztő felvétel: turistahajóra akasztott csalira harapott egy nagy fehér cápa
Elképesztő felvétel: turistahajóra akasztott csalira harapott egy nagy fehér cápa

Forrás: Youtube/ New York Post

2023. 06. 05.
Egy profi fotósnak sikerült megörökítenie, ahogy egy nagy fehér cápa megközelítette a hajót, majd a csalit is bekapta.

A videót készítő férfi egy víz alatti ketrecben tartózkodott éppen, amikor sikerült megörökítenie, ahogy a nagy fehér cápa szokatlanul közel merészkedett a hajóhoz, és megszerezte magának a csalit.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az állat körülbelül két méterre közelítette meg a turistahajót, amely azért indult útnak a csalival az oldalán, hogy az érdeklődők cápákat láthassanak. Ez meg is valósult, mert a csalit bekapó cápán kívül még négy másik is körülvette a hajót.

“A cápák egyenesen a csónakhoz jönnek, gyakran szemügyre veszik a ketrecben lévő embereket, és kíváncsian próbálják megállapítani, hogy mik lehetnek”

- mondta Mark Graham videós, aki búvárként, szintén egy ketrecből örökítette meg a cápát.

A férfi már korábban is részt vett sok cápatúrán, de ilyen közelről még nem “találkozott” a hatalmas ragadozóval, mint idén júniusban Dél-Afrikában.

Graham szerint a cápák ilyenkor elsősorban a hajókat és a ketreceket szokták nézegetni, arra csak nagyon ritkán van lehetőség, hogy valaki megörökítse, hogy a csali iránt is érdeklődést mutatnak.

előfizetés

(Fox News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!