„Elkapom a fejét”: testkamerás felvétel, ahogy rendőrök fognak be egy hatalmas alligátort Floridában
„Elkapom a fejét”: testkamerás felvétel, ahogy rendőrök fognak be egy hatalmas alligátort Floridában

Forrás: Youtube/FOX 13 Tampa Bay

2023. 03. 31.
A rendőri munka veszélyes, hát még akkor, amikor éjszaka egy háromméteres alligátort kell befogni mindössze kötéllel és ragasztószalaggal.

Floridában már hellyel-közzel hozzászokhatott a lakosság a veszélyes hüllők látványához, de amikor egy hatalmas alligátor sétálgat a lakóházak mellett, az elég rémisztő lehet.

Mit tehet ilyenkor egy lakó? Kihívja a rendőrséget. Nem, mintha ők képzett állatidomárok lennének, és lenne megfelelő felszerelésük, de ez még mindig a jobb megoldás, mintha elkapna egy gyanútlanul hazafelé sétáló lakost a hüllő.

Az egyenruhások általában sokféle szituációval találkoznak nap mint nap: szabálytalan autóssal, őrjöngő drogossal, erőszakos betörővel, futballhuligánnal, de a veszélyes hüllők befogása nem tartozik hozzá a napi rutinjukhoz.

Mit tehet ilyen helyzetben egy zsaru? Használja a találékonyságát és a higgadtságát, meg persze a felszerelést, ami nála van: teleszkópos bot, kötél és ragasztószalag. Az rejtély marad, hogy vajon hogy döntötték el a rendőrök egymás között, hogy ki legyen az a szerencsés, aki kifárasztja az alligátort, de egy Luke névre hallgató rendőr testkamerás felvételéből végig követhető, hogyan zajlott a hüllő befogása.

A rendőr az alligátort hátulról óvatosan megközelítette, és addig piszkálta az oldalát teleszkópos bottal, amíg az eltévedt hüllő kellően le nem fáradt. A kollégái közben tisztes távolságból figyelték az eseményeket, és a mutatványt figyelő aggódó helyieket is hátrébb tessékelték.

Luke később kapott egy kötelet, és viszonylag közel kellett állnia az alligátor szájához, hogy ráhelyezze a hurkot, majd a kötél segítségével a rendőrautók irányába húzhassa az állatot.

„Rá akarsz ugrani?” – kérdezte Luke-ot egy kollégája, mire ő azt válaszolta, hogy „igen, elkapom a fejét”. Az egyenruhás ezután gyorsan az állat hátára ült, majd hívta a társát is, hogy segítsen a testsúlyával lent tartani az alligátort, amíg ő a kezeivel a száját fogta.

A zsaru ezután törölközőt kért, de nem azért, hogy a homlokát megtörölje. Az alligátor szemeit és fejét takarta le, majd az igazán sokoldalú ragasztószalaggal jól körbecsavarta a száját, hogy biztonságosan elvihessék.

Itt még azonban nem ért véget a küzdelem: a hüllő két lábát is a testéhez kellett ragasztani, különben bosszúból megcsapkodhatta és összekarmolhatta volna a rendőröket, de fennállt a szökés és elrejtőzés veszélye is.

Az alábbi videón látszik, hogy amikor a bűnös alligátort a csomagtartóba emelték, még ficánkolt egy utolsót, hogy jelezze a rendőröknek szabadságvágyát.

Az alligátort elvitte egy vadbefogó, aki a performansz végére érkezett meg. A hüllő új lakhelyéül a floridai vadvédelmi területet jelölték ki, ahol nem kell attól tartania, hogy esti rutinsétája során kötéllel, törölközővel és ragasztószalaggal ártalmatlanítják.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mit keresett az alligátor az éjszaka közepén az úttesten? Természetesen ennivalót és társaságot. A vadbefogó arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy az alligátorok párzási időszakban előszeretettel vándorolnak és éhesek is, ezért fontos ellenőrizni a kerti medencéket, mielőtt a gyerekek csobbannának egyet.

Ahogy arról beszámoltunk, Floridában még az ajtón való kilépés is életveszélyes lehet ebben az időszakban, ezért fontos, hogy a lakosok kinézzenek a kutyabejárón, mielőtt elindulnak otthonról, hogy nem vár-e rájuk egy alligátor odakint.

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!