Elhallgattatva: kirúgtak egy teológust egy brit keresztény főiskoláról, miután a homoszexualitást bűnnek nevezte
A brit terrorelhárítóknál is fel akarták jelenteni
Elhallgattatva: kirúgtak egy teológust egy brit keresztény főiskoláról, miután a homoszexualitást bűnnek nevezte

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 22.
Dr. Aaron Edwards-ot a metodista Cliff College-tól bocsátották el, miután Twitter-bejegyzésében bűnnek nevezte a homoszexualitást, és arról is írt, hogy a “büszke homoszexuális keresztények” újraértelmezik, hogy mit nevez bűnnek a Biblia.

Az ötgyermekes teológus arról írt, hogy “a homoszexualitás elözönli az egyházat”, és az evangéliumi keresztények már nem “látják ennek a súlyosságát”, mert túlságosan lefoglalja őket az, hogy az állítólagos homofóbiájuk miatt kérjenek állandóan bocsánatot.

Edwards szerint az LMBTQ-nak az egyházba való “betörése” azért aggasztó, mert “ha a bűn már többet nem bűn, akkor nincs szükség Megváltóra sem”.

A teológus arra is felhívta a figyelmet a bejegyzéseiben, hogy “a büszke homoszexuális keresztények újraértelmezik a bűnt”, és óriási az egyház fenyegetettsége, mert teljesen megváltozhat, hogy mit neveznek a keresztények bűnnek, és mit nem.

A férfit ezután felszólították, hogy távolítsa el a posztot, mert az ellenkezik az intézmény dolgozóira vonatkozó közösségimédia-szabályozással. Edwards erre nem volt hajlandó, mert számára lelkiismereti kérdés volt a bejegyzés tartalma, ezért felfüggesztették, vizsgálatot indítottak ellene, majd végül elbocsátották az állásából, mert “vitát” indított az állításaival.

Az oktatási intézmény vezetősége azt is fontolgatta, hogy feljelenti őt a brit terrorelhárító szolgálatnál.

A bejegyzésem nem volt becsmérlő, nem támadás volt egy kolléga vagy személy ellen, nem volt sértegető, és szélsőséges vallási nézetet sem tartalmazott. Az evangéliumi keresztényeknek címeztem teológiai szempontból, és sokan félreértették, akik személyes és intézményi gondot akartak okozni azoknak, akik ugyanezt a nézetet vallják”

- írta közleményében Edwards.

A volt főiskolai oktató szerint a metodista egyházban “elhallgattatják” azokat, akik nem a mainstream nézeteket mondják a szexualitásról, de Edwards fellebbezik a főiskola döntése ellen, mert úgy látja, hogy az elbocsátása a “tudományos szabadságról, a keresztény szabadságjogokról és a szólásszabadsághoz való jogról” is szól.

A Cliff College közleményében úgy kommentálta az eseményeket, hogy az intézmény “elkötelezett az iránt, hogy biztonságos és befogadó helyet biztosítson a különféle meggyőződéssel rendelkezők számára”, miközben “Krisztus hűséges tanítványaiként közösen tanulnak”.

A brit metodista egyház - amely Nagy-Britannia negyedik legnagyobb létszámú felekezete - tavaly júniusban fogadta el az azonos neműek házasságát.

(CBN News / Daily Mail / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!