"Egyszerűen nem igazságos" - még Caitlyn Jenner szerint sem lenne szabad transzneműeknek indulniuk női versenyszámokban
A transznemű híresség pár napja jelentette be, hogy indulna Kalifornia kormányzói székéért
"Egyszerűen nem igazságos" - még Caitlyn Jenner szerint sem lenne szabad transzneműeknek indulniuk női versenyszámokban

Forrás: Youtube/TMZ

2021. 05. 03.
A 2015-ben transzneműként coming outolt egykori olimpiai sportoló, Caitlyn (Bruce) Jenner újságírói kérdésre elmondta, szerinte nem lenne szabad engedni a transzneműeknek, hogy női versenyszámokban induljanak. 

A legismertebb brit portál, a TMZ tette fel a kérdést Caitlyn Jennernek a transzneműek sportolásáról, mire az újabban politikai babérokra törő transznemű celeb a következőket válaszolta: 

"Ez igazságosság kérdése. Ezért ellenzem, hogy azok a transzneműek, akik biológiailag fiúnak születnek, női versenyszámban induljanak. Ez egyszerűen nem igazságos."

Hozzátette, meg kell védeni a lányok sportolását, különösen az iskolákban. 

Caitlyn Jenner hosszú ideje republikánusnak vallja magát, pár napja jelentette be, hogy elindul Kalifornia kormányzói székéért a párt színeiben. Kijelentését követően az LMBT-közösség részéről rengetegen támadták a hírességet, szerintük a politikai és média szerepvállalásai erősítik a közösséggel szembeni gyűlöletet és diszkriminációt. 

Ugyanakkor a TMZ nagy vihart kavart és rendkívül egyoldalú cikkében közzétett szavazáson még az olvasók háromnegyede is úgy vélte, tiltani kellene, hogy a biológiailag férfinak született emberek női versenyszámokban indulhassanak. 

A NEMVÁLTÁS VESZÉLYES ÜZEM

A témában hónapok óta zajlik a harc a gyermekjogok és a transzjogok védelmezői között az Egyesült Államokban. 

Arkansas lett az első amerikai állam április elején, ahol a kiskorúak nemváltó kezeléseit, műtéteit és pubertásblokkolók használatát betiltó törvényjavaslatot fogadtak el. Az állam republikánus kormányzója ugyan megvétózta ezt, a képviselőház és a szenátus azonban felülírta döntését. 

Alabama szenátusa március elején fogadott el egy törvényjavaslatot, mely betiltja a kiskorú "transznemű" gyermekek pubertás-blokkolókkal, hormonterápiával és nemváltó műtéttel való kezelését, mely alkalmazása bűncselekménynek számíthat, amennyiben a javaslatot a képviselőház is elfogadja. 

Ahogy arról a közelmúltban a Hetek is beszámolt, tavaly decemberben a brit felsőbíróság úgy határozott, hogy a 16 éven aluli, nemváltoztatáson gondolkodó tinédzserek nem elég érettek ahhoz, hogy pubertásblokkolók szedése mellett döntsenek.

A 23 éves Keira Bell nyújtott be keresetet a brit Tavistock intézet ellen, ahol tinédzser korában hormonterápiát kapott, és úgy érzi ezzel elrontotta az életét. Rendkívül örült döntésnek, melyben "a józan ész győzedelmeskedett", és ami "megvédi majd a sebezhető fiatalokat".

"Bárcsak hoztak volna ilyen döntést mielőtt beleegyeztem volna a pusztító pubertás-blokkolók kísérleti kezelésébe. Nagyon máshogy nézne ki most az életem"

- jelentette ki Bell. 

A Newsweek hasábjain februárban egy "transznemű férfi" saját történetén keresztül illusztrálta, milyen súlyos  következményekkel járhatnak a nemváltó műtétek, és miért nem kellene a gyermekeket erre bátorítani.

(TMZ)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!