Eddig, mintha nem a kocsmában lettünk volna - bekiabálás és feszült pillanatok a Kormányinfón az OMSZ-ügy miatt
A miniszter szerint nem történt politikai nyomásgyakorlás
Eddig, mintha nem a kocsmában lettünk volna - bekiabálás és feszült pillanatok a Kormányinfón az OMSZ-ügy miatt

Fotó: MTI/Illyés Tibor

2022. 08. 23.
Rendkívüli kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, amelyet kisebb közjáték zavart meg azon a ponton, amikor éppen az ATV főmunkatársa kérdezett az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőinek menesztéséről. 

Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa több kérdést is feltett az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőinek felmentéséről, az ezekre adott válaszokat itt olvashatja bővebben. 

A sajtótájékoztatót azonban kisebb közjáték zavarta meg, amikor az ATV éppen az OMSZ közleményében megemlített politikai nyomásgyakorlásra kérdezett rá. 

(A jelenetet az élő adás kezdetétől számított 17. perc környékén láthatják.)

Az egyik újságíró soron kívül, mikrofon híján bekiabálva próbált meg kérdezni. A felvételről nehezen érthető a kérdés, de annyi kivehető, hogy az egyik résztvevő azt sérelmezte, hogyan lehetett szakmai vitája az OMSZ-szel és az miért nem tekinthető politikai nyomásgyakorlásnak. 

A Kormányinfóról ebben a cikkünkben számoltunk be részletesebben.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő emlékeztette az újságírót, hogy a kormányinfónak nem ez a műfaja, majd Gulyás Gergely úgy fogalmazott, 

"Eddig mintha nem a kocsmában lettünk volna, így viselkedtek az újságírók is. Lehet, hogy új szokások vannak, de szerintem tartsuk magunkat a parlamentáris formához."

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!