Durva célt tűzött ki Szoboszlai az idei EB-vel kapcsolatban
A válogatott csapatkapitánya tartotta meg a csapat első német sajtótájékoztatóját
Durva célt tűzött ki Szoboszlai az idei EB-vel kapcsolatban

Képforrás: Youtube / M4

2024. 06. 11.
A magyar válogatott a tegnapi nap folyamán megérkezett a német labdarúgó Európa-bajnokság helyszínére, ahol a mai napon először Szoboszlai Dominik állt az újságírók rendelkezésére.

A nemzeti együttes tegnap este érkeztek meg a csapat dél-bajorországi bázisára, Weiler-Simmerbergbe. A válogatottat mintegy kétszázan fogadták, többnyire helyiek és néhány környéken dolgozó magyar.

A helyiek rendkívül büszkék, hogy az egyik Eb-résztvevő csapat a 6500 lakosú településen szállt meg, amely festői szépségű, rétektől és erdőktől zöld hegyek között fekszik alig 25 kilométerre a Boden-tótól. A falu egyes házait magyar zászlóval is feldíszítették a német mellett, a szálloda pedig a honlapján szintén büszkén hirdeti, hogy a következő hetekben a magyar válogatott otthonául szolgál. A tájékoztató szerint a magyarok elsősorban a remek regenerációs lehetőségek és a kulináris szolgáltatások miatt választották ezt a hotelt, amelyben így teljes nyugalomban és ideális körülmények között készülhetnek. A kényelmüket szolgálja az is, hogy a pálya gyalog mindössze 600 méterre található a szállodától.

Ma délután már Weilerben edzett a válogatott, amit követően a csapat médiaközpontjában megrendezték az első németországi sajtótájékoztatót is. Itt válaszolt Szoboszlai Dominik a hazai és nemzetközi újságírók kérdéseire.

„CsApatEgység, küzdés: csak így sikerülthet a közös cél”

Az Eb-esélyekről azt mondta, a maga részéről addig szeretne jutni, ameddig csak lehet. 

„Csapategység, küzdés – ki kell használnunk, amiben jók vagyunk”

– emelte ki.

„Már elmondtam a csapatnak is: mindenki úgy menjen bele ebbe a tornába, hogy nincs veszteni valónk. Viszont, ha olyan elánnal, hozzáállással megyünk bele, ahogyan szeretnénk, akkor tudunk valami olyat csinálni, ami tényleg nagyszerű lesz.”

„Szerintem a franciaországi Európa-bajnokságot ha felül tudjuk múlni, az elég durva lenne.”

Szoboszlai Dominik lehet a valaha volt legfiatalabb csapatkapitány az EB-k történetében. Mint kifejtette: „Két-három napja tudtam meg, hogy az Eb-történelem legfiatalabb csapatkapitánya lehetek, ez nagy megtiszteltetés és nagy köszönet Marco Rossinak, hogy megadta a lehetőséget.”

„Rendben vagyok”

Az izraeli meccsen összeszedett sérülésével foglalkozó kérdésre azt mondta: „Rendben vagyok. Voltam méréseken minden rendben, nem hátráltat semmi a pályára lépésben. A legutóbbi, kihagyott Eb alatt mentálisan nem voltam a topon, hiszen egy hazai Európa-bajnokságot kellett kihagynom, melyen nívós ellenfelekkel szemben léphettem volna pályára. De az a sérülése egy olyan lökést adott a folytatásra nézve, olyan célt, ami kellett, ahhoz hogy most itt lehessek. Amikor még a Bundesligában játszottam, nem gondoltam arra, milyen lenne a Premier League-ben futballozni és nem gondolkodtam előre azon sem, milyen lesz a Liverpoolban, de nyilván elég húzós volt, nagyon sok meccs, erős csapatok ellen. Azt mondom, első szezonnak idénynek, de a következő jobb legyen. Mindig pozitívan állok hozzá az élethez, nem zavart, hogy az utolsó meccsen kevesebben játszottam, mint az előző negyven találkozón, nyilván szerettem volna mindig játszani, de így legalább kisebb volt a sérülés esélye az Eb előtt."

A magyar válogatott  menetrendje

06.14. szombaton(15:00) Svájc, 06.19. szerdán(18:00) Németország és 06.23. vasárnap(21:00) pedig Skócia  ellen lép pályára a magyar válogatott az A-jelű csoportban.

(hetek/MTI/mlsz.hu)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!