Duna TV: katonai szintű akciókat hajtanak végre és a magyar rendőrökre is lőnek embercsempészek
Egyes bandáknak 80-100 lőfegyvere és akár 200 tagja is lehet
Duna TV: katonai szintű akciókat hajtanak végre és a magyar rendőrökre is lőnek embercsempészek

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 11. 22.
A szerb határon tevékenykedő géppisztollyal felfegyverzett embercsempész bandák katonai szintű akciókat hajtanak végre, már a magyar rendőrökre is lőnek. A hatóságok már legalább 8 egymással konkuráló bűnszervezetet azonosítottak.

Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője a Duna tévécsatornán látható Kékfény hétfő esti műsorában elmondta:

a rendőrök már legalább 8 egymással konkuráló bűnszervezetet azonosítottak, egyes bandáknak 80-100 lőfegyvere és akár 200 tagja is lehet.

Gyakran lopott katonai vagy rendőr egyenruhákkal próbálják megtéveszteni a határvadászokat. Az M5-ös autópályán egy hete történt lövöldözés miatt letartóztatott bandatag azt vallotta: a főnökeik parancsa az volt, hogy lőjenek a rendőrökre.

A szakember arról is beszélt: egyre erőszakosabbak az elkövetők, egyre több a fegyverük, minden akciót gondosan megterveznek, saját felderítőik vannak, a legmodernebb katonai eszközökkel szerelik fel magukat, éjjellátó készüléket is használnak. 

Az embercsempészek a közösségi oldalakon, névvel, telefonszámmal hirdetik magukat. Egyesek családi kedvezményt is ajánlanak, a 15 év alatti gyermekekért nem kell fizetni, csak a felnőttekért. Damaszkuszból Németországig egy út ára 8 és 15 ezer euró között változik, a magyarországi szakaszért átlagosan 3 ezer euró kérnek az embercsempészek. Egy nap alatt akár 10-20 ezer eurót is keresnek az embercsempészettel - tette hozzá Boross Zoltán.

Katonák, rendőrök, kémek

Közben az M1 Híradó arról számolt be, hogy teljesen kisajátították a migránsok Belgrád egyik kedvelt pihenőhelyét, amit  maguk között csak „afgán parknak” hívnak. A pályaudvarról egyenesen oda tartanak és ott kapnak információkat a többiektől.

A riport szerint sokan bevallják, hogy katonai vagy rendőri múltjuk van. 

„A rendőrségnél, a hadseregben, egyesek még a kommandónál is dolgoztak. Kémek is vannak közöttünk. Mindannyian Európába tartunk”

 – mondta egy afgán migráns a csatornának.

Az M1 beszámolója szerint a magyar határon egyre fokozódik a nyomás, a hétvégén kétezernél is több migránst akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra jussanak.

(Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!