Csecsenek és Wagner-zsoldosok próbálták meg kivégezni Zelenszkijt, már harmadjára - állítják az ukrán szolgálatok
Csecsenek és zsoldosok is vadásznak az ukrán elnökre a brit sajtóértesülések szerint
Csecsenek és Wagner-zsoldosok próbálták meg kivégezni Zelenszkijt, már harmadjára - állítják az ukrán szolgálatok

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 03. 04.
Arról ír a Times, hogy az elmúlt pár napban összesen háromszor kíséreltek meg végezni Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt. Azt is tudni vélik, hogy kicsodák. 

Folyamatosan frissülő hírfolyamunkat a háború pénteki napjáról itt olvashatja.

Az ukrán nemzetbiztonság tájékoztatása szerint, több orosz forrásból is úgy értesültek, hogy kiemelt célpont Zelenszkij, több zsoldos és bérgyilkos őt szeretné megölni. 

Az információik szerint a Kremlhez kötött Wagner Csoport áll két kísérlet mögött is, ők egy magánhadsereg – hivatalosan nem tartoznak az orosz fegyveres erők kötelékébe. Az ukrán fél úgy tudja, 400 emberük is van Kijevben, és van egy halállistájuk, amelyen 24 tisztviselő neve szerepel - a kivégzésükkel akarnak káoszt okozni az ukrán kormányban. 

Zelenszkij maga is beszámolt arról, hogy néhány csecsen bérgyilkost sikerült kiiktatni, mielőtt az életére törtek volna. 

Több nyugati vezető is, a másik oldalon pedig Putyin megölésére szólított fel

(Times)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!