Clooney: szégyenkeznem kellene, ha nem állnék ellent Orbán Viktornak
A hollywoodi színész a Guardiannek nyilatkozott arról, miért is vállalta fel az ütközést a miniszterelnökkel
Clooney: szégyenkeznem kellene, ha nem állnék ellent Orbán Viktornak

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 14.
"Harcba keveredtem Orbánnal a héten" - nyilatkozta George Clooney a Guardian brit lapnak vasárnap, mikor a riporter arról kérdezte, mi is volt a háttere annak, hogy apokaliptikus filmjének videós beharangozásakor  a magyar miniszterelnök politikáját említette olyan faktorként, ami hasonló állapotokhoz vezethet, és ezzel nagy felháborodást keltett.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A Guardian újságírója szerint a politika és a showbiznisz közötti "furcsább interakciók egyikéről" volt szó. Clooney épp új, 30 évvel későbbi a jövőben játszódó apokaliptikus hangulatú mozifilmjét reklámozna, amikor, ahogy azt a Hetek is megírta, áttért napjaink eseményeire, a járványra, klímaválságra, majd a populista politika és az erodálódó polgári szabadságjogok témakörét említette, melyeket például "olyan személyek testesítenek meg, mint Bolsonaro, vagy Orbán."

"Nem voltunk még egy világjárvány kellős közepén, amikor forgattuk, de ott voltak ezek az egyéb elemek, annyit gyűlöletet és haragot tapasztaltunk mind a világ minden táján. Csak vegyük Bolsonarót Brazíliában, vagy Orbánt Magyarországon. A film bemutatja milyen realitással nézhetünk szembe, ha engedjük ezt a fajta gyűlöletet kibontakozni"

A színész kijelentéseit Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztató Központ szóvivője elítélte, mondván az csak Soros György politikáját hajtja végre.

Clooney az interjúban úgy reagált a dologra, hogy feleségét, Amalt idézte: "Úgy értékeli ki, hol tartunk most a világban, hogy a bűnöket és korrupciót leleplezőket bebörtönzik-e, és a bűnözők szabadon mozoghatnak-e. Szóval igen, érdekes időkben élünk."

A színész azt is hozzátette, egyáltalán nem bánta meg, hogy "kikezdett" Orbánnal.

"Szerintem mindenképpen megéri harcolni ilyen emberekkel, mert szégyenkeznem kellene, ha nem állnék ellent egy olyan valakinek mint Orbán Viktor"

Clooney szerint ilyen "őrült időkben" a gyermekeinek azt szeretné mondani, hogy "ezeket és ezeket" tette meg a történelem ezen fejezete ellen, és ezzel büszkévé tenni őket, a világot amiben élnek pedig jobbá.

(Guardian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!