"Anya elesett a konyhában, alszik" - ötéves kislány segélyhívása segített az eszméletlen asszonyon
Elena bátorságát külön Facebook-posztban méltatta a rendőrség
"Anya elesett a konyhában, alszik" - ötéves kislány segélyhívása segített az eszméletlen asszonyon

Forrás: Facebook/Magyar rendőrség

2021. 05. 03.
Különös segélyhívás érkezett a 112-höz a napokban. A vonal túlvégén ugyanis egy bizonytalan gyermekhang szólalt meg, igyekezve segítséget hívni édesanyjához, aki a konyhájukban összeesett. A rendőrség később az egész hangfelvételt nyilvánosságra hozta, így is tisztelegve a kislány bátorsága előtt.

"- Halló?
- Halló, Segélyhívó Központ, miben segíthetek?
- Anya rosszul van.
- Hol lakik anya?
- A konyhában. A konyhában fekszik a földön.
- Értem. Téged hogy hívnak?
- Elena.
- Hány éves vagy Elena?
-... (igyekszik az utcanevet bediktálni) Öt. 
- És anya meg rosszul van, jól értem?
- Anya most alszik."

A diszpécser ezek után, gyorsan kapcsolta a mentőket, és Elena nekik is elmondta, mi a helyzet, és mire édesanyja magához tért, el is indították érte a mentőautót.

„Egyem meg a szívét, ügyes volt”

– zárta a mentős a telefonhívást.

A rendőrség Facebook-posztjában kiemelte, hogy hibátlan, meglepően részletes leírást kaptak tőle arról, hogy mi történt, mi a baj, hova kell menni. Hozzátették: az ilyen hívások tudják igazán segíteni a híváskezelők munkáját.

Arra kérik a szülőket, hogy tanítsák meg a gyerekeket a 112 helyes használatára. Ha baj van, életet menthet.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!